Compromís estudia si els contractes del govern local per a la festa de l’Orgull s’ajusten a la legalitat

VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

El grup de Compromís a l’Ajuntament de València ha anunciat este dimarts que estudia si les contractacions realitzades per l’equip de govern local, format per PP i Vox i presidit per l’alcaldessa María José Catalá (PP), per a la festa de l’Orgull s’ajusten a la legalitat.

Així, l’edil de Compromís Lluïsa Notario ha assenyalat, en un comunicat, que a través d’una pregunta dirigida al ple del consistori demanarà a la primera edil “que aclarisca quin ha sigut la participació de l’Ajuntament de València en els esdeveniments de la programació de l’Orgull que ha organitzat sense les associacions LGTBI de la ciutat”.

Notario ha manifestat que també preguntarà “quin ha sigut el procediment de contractació” davant de “la sospita que s’haja pogut produir una presumpta fragmentació de contractes”. La regidora ha agregat que si s’ha donat este cas ho “denunciarà a l’Agència Antifrau si escau”.

La representant de Compromís ha exposat que “l’Ajuntament va presentar, sense comptar amb les entitats LGTBI de la ciutat, un programa propi d’activitats per a celebrar l’Orgull que, segons va declarar Catalá, estava elaborat amb la col·laboració d’altres administracions públiques” i “incloent la festa que històricament havien organitzat” estes entitats.

“Davant de la imprecisió de l’anunci i després que vam poder comprovar que a escasses hores de la seua celebració el PP havia adjudicat a dit les barres de la seua festa de l’Orgull a la mateixa empresa que va prestar el servei de catering en l’acte antiabortista organitzat per Vox, des de Compromís volem saber quin ha sigut la participació exacta de l’Ajuntament de València en estes celebracions, la quantia econòmica destinada i el procediment seguit per cadascun dels serveis contractats demanant tota la informació en el govern municipal”, ha declarat l’edil.

Notario ha agregat, respecte a l’explotació de les barres de la festa, que “sembla que aquesta operació estava orquestrada des del principi amb l’objectiu de donar a dit este contracte”. “Les condicions inicials eren tan inassumibles que l’adjudicació pública va quedar deserta. Si fa uns mesos els contractaven canapès per a un acte antiabortista, ara els contracten les barres perquè servisquen les copes en un Orgull LGTBI del que s’ha exclòs a les pròpies entitats LGTBI”, ha apuntat.

“Des de Compromís anem a fiscalitzar fins a l’últim euro, fins a l’últim contracte. I si s’han produït irregularitats, ho denunciarem a l’Agència Antifrau perquè investigue. No anem a permetre que facen caixa a costa del moviment LGTBI”, ha remarcat.

Lluïsa Notario ha censurat que Catalá haja presentat “una campanya sense les entitats LGTBI de la ciutat” i ha considerat que açò obeïx a “un intent de controlar els esdeveniments més populars de les commemoracions d’aquest moviment com són l’Orgull i els Gai Games per a llevar-li tota la part reivindicativa i amagar les retallades en drets i la reculada que s’estan produint en polítiques LGTBI”.

ÚLTIMES NOTÍCIES