L’huracà ‘Francine’ provoca inundacions en la seua arribada a les costes de Louisiana (EUA)

MADRID, 11 (EUROPA PRESS)

L’huracà ‘Francine’ ha provocat este dimecres inundacions després de la seua arribada a les costes de l’estat de Louisiana (Estats Units) i després d’aconseguir una grandària de categoria 2, que a més ha deixat sense electricitat a unes 200.000 persones en una regió que encara no s’ha recuperat dels huracans que la van assotar el 2020 i 2021.

La tempesta ha colpejat primer a Terrebonne Parish amb uns vents màxims sostinguts propers als 160 quilòmetres per hora, segons ha anunciat el Centre Nacional d’Huracans del país.

“És un poc pitjor del que esperava, per a ser honest. He demanat a tots els meus camions que tornen a l’estació, és massa perillós estar ací fora amb això”, ha declarat el cap de bombers de Morgan City, Alvin Cockerman, a la cadena de televisió nord-americana CBS News.

Per la seua banda, el sotsdirector del Centre Nacional d’Huracans, Jamie Rhome, ha explicat que les condicions “van a empitjorar ràpidament en les pròximes hores”, per la qual cosa ha instat als residents a romandre en les seues llars durant la nit.

D’igual forma ha reaccionat l’alcaldessa de Nova Orleans, LaToya Cantrell, que ha demanat a la població romandre en llocs interiors fins a l’eixida del sol. S’espera que caiguen fins a 254 mil·límetres de precipitacions, la qual cosa posarà a prova els sistemes de drenatge de la ciutat. L’huracà començarà a afeblir-se a mesura que avance cap a l’interior del país.

ÚLTIMES NOTÍCIES