L’Ajuntament donarà una ajuda directa de 300 euros per nounat a partir de gener del 2025

VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de València donarà a les mares i als pares de la ciutat una ajuda directa, universal, de 300 euros per nounat a partir de l’1 de gener del 2025. Així ho ha anunciat hui dilluns l’alcaldessa de la capital valenciana, María José Catalá, que ha emmarcat esta mesura en el “major pla de conciliació i maternitat” de València que pretén impulsar el govern local que presidix –PP i Vox–.

La responsable municipal s’ha pronunciat d’esta manera en el Debat sobre l’estat de la ciutat que s’ha celebrat en el consistori valencià, el primer d’este mandat i de Catalá com a alcaldessa.

Durant el seu discurs, ha mostrat la seua voluntat de dedicar un espai a les famílies i a “totes les dones”, a “totes les mares que fan un esforç enorme per a poder conciliar el seu treball i la seua vida familiar”. La primera edil ha assenyalat que “no totes tenen les mateixes oportunitats”, “la mateixa la flexibilitat horària” i “una xarxa familiar que els ajude”.

Després d’això, María José Catalá ha exposat, “com a mare, com a dona i com a alcaldessa”, la “obligació prendre mesures per a ajudar-les” i ha anunciat que el seu executiu va a engegar “el major pla de conciliació i maternitat d’esta ciutat”.

A més, d’avançar l’ajuda de 300 euros per nounat a partir de l’1 de gener del pròxim any, Catalá ha reiterat que l’Ajuntament de València destinarà “més de 3 milions d’euros a la conciliació”.

“Més de 3 milions d’euros a estendre la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys al mes de juliol, a subvencionar matineras i a augmentar les beques menjador”, ha concretat la responsable municipal. Així mateix, ha destacat que “les escoles d’estiu dels col·legis municipals seran, de nou i per segon any consecutiu, gratuïtes”.

L’alcaldessa ha asseverat que “la conciliació és la gran assignatura pendent d’esta societat” i ha remarcat que “la falta de natalitat és un dels problemes més apressants”.

“SALDAR COMPTES”

“La ciutat de València va a començar a saldar comptes amb les moltes dones que avui encara es plantegen el seu projecte familiar i personal en funció de la seua situació laboral. Les anem a ajudar, perquè apostar per la conciliació és apostar per la igualtat”, ha subratllat.

Catalá ha manifestat que mesurades com l’anunciada sobre les ajudes de 300 euros per nounat són “importants” i ha demanat que no es “ridiculitzen” iniciatives com esta que, segons ha dit, mostren la “sensibilitat del govern” que lidera “amb la maternitat i esta etapa de la vida”.

ÚLTIMES NOTÍCIES