El TC encarregarà un estudi per a decidir si les CCAA del PP i Page poden recórrer l’amnistia

Analitzarà la legitimació de les comunitats per a recórrer la llei perquè ha d’afectar a les seues competències

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Constitucional (TC) encarregarà un estudi per a determinar la viabilitat dels recursos presentats per comunitats autònomes, 15 governades pel PP i una pel socialista Emiliano García-Page, contra la Llei d’Amnistia amb la finalitat de decidir si els territoris tenen legitimació per a impugnar la norma, segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat fonts del TC a Europa Press.

Un grup de lletrats del Constitucional elaborarà un estudi previ per a analitzar la legitimació que es planteja en tots els recursos de les comunitats, aprofitant el primer que es va presentar per a resoldre un problema que afecta a la resta de les 15 impugnacions de la mesura de gràcia per als encausats pel procés independentista català.

El recurs capçalera serà el presentat per Aragó –va ser la primera comunitat a impugnar la Llei d’Amnistia– i la persona encarregada d’este procediment és la magistrada Laura Díez, per la qual cosa serà la primera que porte en el seu moment al Ple la seua proposta d’admissió o no d’aquests recursos.

Fonts del TC han aclarit que l’elaboració de l’estudi no comporta que els recursos de les comunitats estiguen suspesos perquè “ja s’està treballant sobre ells”. En canvi, defensen que “resoldre conjuntament” un assumpte que afecta a totes les impugnacions estalvia temps d’estudi.

També han expressat la seua voluntat de resoldre els recursos autonòmics sense presses, perquè es tracta d’assumptes complexos que necessiten temps estudie.

El termini legal fixat perquè les comunitats autònomes instaren accions d’inconstitucionalitat davant del TC va tancar dimecres passat amb un total de 16 recursos plantejats contra l’amnistia. Entre ells està el procediment obert per Castella-la Manxa, governada per Emiliano García-Page, així com la resta de les 15 regions del PP.

ÚLTIMES NOTÍCIES