El TSJCV suspén cautelarment les instruccions d’Educació per a la definició de les plantilles docents

Creu que no s’ha acreditat la nul·litat dels acords de 2023 i que la denúncia de l’actual Consell “podria resultar extemporània”

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

La Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha suspés cautelarment la denúncia de la Generalitat dels acords subscrits per la institució amb els sindicats al juny de 2023 –durant l’anterior etapa de govern del Botànic– en la Mesa Sectorial d’Educació, així com les instruccions aprovades al juny d’enguany per a la definició de les plantilles de professorat en els centres educatius.

El tribunal considera que no està constatada la pretesa nul·litat d’aquells acords, doncs no s’ha aportat per l’Advocacia de la Generalitat “resolució judicial o administrativa” que així ho declare. De la mateixa manera tampoc s’ha aportat una impugnació que qüestione la seua legalitat, explica l’Alt Tribunal.

A més, la denúncia al maig de 2024 d’estos acords de la Mesa Sectorial, sobre la qual es fonamenten les instruccions posteriors de la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d’Educació, podria ser “manifestament extemporània” conforme a l’article 38 de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, advertix la resolució.

Els magistrats, sense entrar en el fons de l’assumpte, estimen així la petició de mesures cautelars realitzada per dos sindicats –STEPV i CCOO–, doncs la seua pretensió té “aparença de bon dret”.

La decisió cautelar adoptada per la Secció Segona de la Sala del Contenciós del TSJCV afecta a les plantilles de professors de les escoles infantils de segon cicle, els col·legis públics d’Educació Infantil i Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional, Educació Especial i Educació de Persones Adultes.

La Sala assenyala en les dos interlocutòries notificades que l’interés públic al que al·ludeix l’Administració autonòmica en la seua resposta als recursos “tampoc ha d’excusar l’adopció de la mesura cautelar” instada pels sindicats.

INTERÈS PÚBLIC “SALVAGUARDAT”

En este sentit –apunta el Tribunal– l’interès públic es veu precisament “salvaguardat” amb l’aplicació de la normativa que ha de considerar-se vigent a hores d’ara.

Les interlocutòries poden ser recorregudes en reposició i, en el cas que esdevinguen fermes, seran publicats en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

ÚLTIMES NOTÍCIES