Albares exigix disculpes al PP i remet a González a donar els detalls sobre la reunió amb Delcy Rodríguez en l’ambaixada

MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

El ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha exigit al Partit Popular que es disculpe per les “injúries i calúmnies” que ha abocat contra el servici exterior espanyol, mentre que ha remés a Edmundo González per a donar els detalls sobre la reunió que va tindre lloc a la residència l’ambaixador espanyol a Caracas amb dos alts càrrecs del ‘chavisme’, Delcy i Jorge Rodríguez.

Així ho ha expressat el cap de la diplomàcia espanyola en una entrevista en TVE, recollida per Europa Press, en reacció al comunicat emés dijous a la nit pel candidat opositor veneçolà en el qual ha negat haver sigut coaccionat pel Govern d’Espanya o per l’ambaixador espanyol al país llatinoamericà, Ramón Santos Martínez, en el marc de la seua eixida de Veneçuela.

“El comunicat deixa molt clar, per part de l’única persona que està autoritzada per a parlar i per a aclarir les decisions que va prendre, allò que va ocórrer dins de la residència de l’ambaixador d’Espanya, que és Edmundo González”, ha manifestat el ministre, lamentant al seu torn que el PP “haja obligat” l’opositor veneçolà “a haver d’emetre este comunicat” després d’haver acusat al Govern de col·laborar en “un colp d’estat” a Veneçuela.

Albares ha retret als d’Alberto Núñez Feijóo que “10 hores després” de la publicació de l’escrit, ningú en el PP ha demanat encara “disculpes i perdó” al servici exterior espanyol, així com a “milers d’homes i dones” com funcionaris, diplomàtics o contractats laborals que, “com tots els treballadors de l’Ambaixada d’Espanya a Caracas”, duen a terme tasques sense immiscuir-se ni en la política interna dels països on estan “ni per descomptat” en l’espanyola.

També ha assegurat que de fer el Govern “el que suggerix el PP”, hui Edmundo González estaria “detingut a Caracas” en lloc d’estar “lliure a Madrid”. Així, ha defensat l’actuació de l’Executiu, que va prioritzar donar-li al candidat opositor “un espai” de seguretat en el qual poguera tindre “les converses, reunions i tot el temps que ell ho considerara”.

NOMÉS EDMUNDO POT DONAR ELS DETALLS

Preguntat sobre qui va proposar la reunió a l’ambaixada espanyola entre Delcy Rodríguez i Edmundo González, Albares s’ha limitat a reiterar que sobre les decisions del polític veneçolà “només ell està habilitat” a parlar.

“Tot el que va succeir entorn de l’arribada d’Edmundo González a Espanya va ser a petició d’Edmundo González. L’entrada a la residència, l’arribada a Espanya, la sol·licitud del dret d’asil i qualssevol conversa (…) i per tant no em pronunciaré sobre açò”, ha sentenciat el ministre.

ÚLTIMES NOTÍCIES