Condemnat a 13 anys i mig de presó un home que va abusar sexualment de la filla menor de la seua parella a Castelló

CASTELLÓ, 20 (EUROPA PRESS)-

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a una pena de presó de 13 anys i mig a un home que va abusar sexualment de forma continuada de la filla menor d’edat de la qual era la seua parella sentimental, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La Sala li impedix acostar-se a menys de 300 metres de la víctima i comunicar-se amb ella per cap mitjà durant set anys, al mateix temps que li priva també de la pàtria potestat del fill que té en comú amb la mare de la xiqueta. L’home haurà d’indemnitzar a la xicoteta amb 8.000 euros i a la progenitora d’esta amb la mateixa quantitat.

El condemnat va iniciar una relació sentimental amb la dona a l’octubre de 2021 i va anar a viure a casa d’ella, a un municipi de la comarca del Baix Maestrat, on residien igualment dos filles menors de la seua parella.

Segons considera provat l’Audiència de Catelló en la seua sentència, en almenys tres ocasions el penat va entrar a l’habitació d’una de les filles, que tenia sis anys en este moment, i amb l’excusa de dormir-la, va abusar sexualment de la xiqueta.

L’home, que esperava junt amb la seua parella un bebè, li va dir a la xiqueta, sobre la qual exercia com a figura paterna, que no diguera res de l’ocorregut o li manarien a la presó.

La mare de la xicoteta, que va denunciar els fets a l’abril del 2022 davant de la Guàrdia Civil, es va veure especialment afectada per l’ocorregut, per la qual cosa el Tribunal reconeix el seu dret a ser indemnitzada pel condemnat per danys morals amb 8.000 euros. La mateixa quantia indemnizatoria fixa la Sala per a la menor.

Durant la celebració del juí oral, el llavors acusat va reconèixer els fets i la seua defensa va expressar la seua conformitat amb els escrits de les acusacions pública i particular. La sentència no és ferma i pot recórrer-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

ÚLTIMES NOTÍCIES