Puerto Rico s’alça amb la World Paella Day Cup 2024

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

El cuiner Joe W. Padilla Castro, de Puerto Rico, s’ha alçat amb el primer premi del World Paella Day, que s’ha celebrat hui divendres a la Marina. El segon premi ha sigut para Miguel Ángel Castro, de Colòmbia, i Japó ha quedat en tercer lloc amb Shingo Hinokio, segons ha informat l’organització en un comunicat.

Este divendres s’ha disputat la fase final de la World Paella Day Cup 2024, en la qual dotze xefs d’al voltant del món han competit per alçar el trofeu a la millor paella realitzada per un xef internacional.

‘Paella del murmuri del Peix León en el Mediterrani’, una recepta elaborada amb peix León, carrucho (caragol de mar), jueyes de boriken, base de fumet de peix i mariscs valencians ha sigut la proposta guanyadora.

Esta nova edició de la World Paella Day Cup, que per primera vegada s’ha celebrat en la Pèrgola de la Marina de València, tenia el lema ‘Paella: un idioma universal’, “per a donar visibilitat a tot el que hi ha al voltant d’aquest popular plat valencià i la seua importància al voltant del món”.

La World Paella Day Cup és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València; junt amb el Centre de Turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña, amb la col·laboració de la D.O. Arròs de València, la Federació d’Hostaleria de València, Wikipaella i el Concurs de Paella Valenciana de Sueca.

En aquesta edició 2024 el jurat estava compost pel xef guanyador de la World Paella Day Cup 2022, Eric Gil; el campió d’aquest certamen el 2024, Kohei Hatashita; la directora del Mercat Central, Cristina Oliete; el xef executiu del restaurant BonAire, Raul Magraner; i la professora i escriptora de la cultura del vi i l’alta gastronomia, així com membre del Comitè de Gastronomia & Vins, de l’Aepev, Maria Luisa Martín Tejera.

“Enguany, el certamen s’ha celebrat en un entorn inigualable: La Marina de València, concretament a la Pèrgola, un espai que reflectix a la perfecció els valors que esta data representa. L’elecció d’este lloc no és casual; perquè esta data servix per a donar visibilitat a València com una ciutat saludable gràcies al seu clima mediterrani, la seua llum i el seu mar”, ha apuntat la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet.

En esta línia, ha apuntat que “el 2024, València és Capital Verda Europea, i tant la paella com La Marina són emblemes d’esta capitalitat, i reflectixen el compromís de la nostra ciutat amb la sostenibilitat”.

ÚLTIMES NOTÍCIES