El cost de Pérez Galdós augmenta un 170% després de xifrar-ho l’equip redactor en més de 32 milions d’euros

L’Ajuntament assegura que ho està “accelerant al màxim per a no perdre fons europeus” i sol·licita una pròrroga al Ministeri

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El projecte de reurbanització de l’avinguda Pérez Galdós de València incrementarà el pressupost en un 170% en traslladar la proposta de l’equip guanyador del concurs d’idees a la realitat del projecte d’execució. I és que, segons recalquen fonts municipals, “el cost de les obres passa, segons l’equip redactor, dels 11,8 milions d’euros previstos en la passada legislatura als més de 32 milions actuals”.

Des de la corporació local han detallat que la diferència en el pressupost calculat el 2022 i el presentat per l’empresa al maig del 2024 per a dur a terme la intervenció –una de les actuacions “més importants” que escometrà l’Ajuntament en els pròxims mesos, amb més de 97.000 metres quadrats d’obra civil, subratllen– es basa en “l’actualització de preus i la diferència objectiva en els capítols desglossats d’intervenció inclosos en el projecte”.

El regidor d’Urbanisme, Juan Giner, recorda que el projecte compta amb finançament europeu de 8,8 milions d’euros. “I no deixarem que es perda ni un euro d’estos milions ni dels 20 milions totals, perquè Pérez Galdós va unit a un paquet de set obres més a tota la ciutat”, ha fet notar.

En els comptes inicials dels 11,8 milions d’euros, un total de 8,8 provenien d’Europa i 3 de recursos propis “i ara dels més de 32 milions d’euros, 8,8 seguiran sent d’Europa i més de 23 milions hauran de s’aportats per l’Ajuntament, per la qual cosa no ens podem permetre perdre ni un cèntim europeu”, ha insistit.

El responsable municipal d’Urbanisme ha agregat que les obres haurien d’estar acabades el 30 de juny del 2025, però ja s’ha demanat una pròrroga d’un any al Ministeri perquè “des de maig del 2022 que es va donar a conéixer el projecte guanyador fins al canvi de govern no es va demanar ni un informe, malbaratant un temps valuosíssim i necessari per a poder complir amb Europa”.

ÚLTIMES NOTÍCIES