El Govern palestí diu que Israel ‘busca expandir el cercle de guerra’ per a ‘fer esclatar la regió’

Afirma que els bombardejos al Líban suposen una extensió de “la guerra d’extermini i desplaçament” contra la població palestina

MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

El Govern palestí ha condemnat els bombardejos a gran escala executats per Israel contra el Líban i ha afirmat que és “un intent d’expandir el cercle de la guerra i l’agressió per a fer esclatar tota la regió”, després d’una onada d’atacs aeris contra territori libanés que deixa prop de 500 ferits i més de 1.600 ferits.

El Ministeri d’Exteriors palestí ha assenyalat en un comunicat publicat en el seu compte en la xarxa social X que els atacs són “una violació flagrant del Dret Internacional Humanitari” i una extensió de “la guerra d’extermini i desplaçament” llançada per Israel contra la població palestina.

Així, ha expressat els condols a Beirut per “els màrtirs i els ferits”, així com “per la destrucció d’instal·lacions públiques i propietats privades”, abans de denunciar que els atacs “beneficien als objectius i plans de l’extrema dreta en el poder a Israel”, en referència al Govern de Benjamin Netanyahu, integrat per ultraortodoxos i ultranacionalistes.

D’altra banda, ha ressenyat que el president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha advocat per obrir els hospitals palestins al Líban per a atendre a les víctimes, “ja siguen els afiliats a la Mitja Lluna Roja Palestina o els existents en els campaments de refugiats”. A més, ha demanat als palestins al Líban que “vagen a donar sang per a ajudar els germans libanesos ferits”.

Durant els últims dies s’ha registrat un repunt de les tensions, especialment després de l’onada d’explosions coordinades la setmana passada en dispositius de comunicació usats suposadament per Hezbol·là, que va deixar al voltant de 40 morts i uns 3.000 ferits. Posteriorment, més de 50 persones van morir el divendres en el bombardeig executat per Israel contra el sud de la capital de Líban, Beirut, entre ells Ibrahim Akil, un alt càrrec del grup libanés.

Les hostilitats en la regió van esclatar després que el Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i altres faccions palestines llançaren el 7 d’octubre una sèrie d’atacs contra Israel que van deixar quasi 1.200 morts i més de 250 ostatges. L’Exèrcit israelià va iniciar llavors una cruenta campanya militar contra Gaza que se salda de moment amb més de 41.400 morts, als quals se sumen més de 700 palestins morts a Cisjordània i Jerusalem Est.

Els atacs del 7 d’octubre, denominats ‘Inundació d’Al Aqsa’ per Hamàs i els seus aliats, van portar a més a l’obertura del front en la frontera entre Israel i Líban, amb combats constants des de fa més d’onze mesos. A més, els hutíes i milícies proiraníes de l’Iraq han llançat míssils i drones contra Israel –que ha executat bombardejos contra territori de Líban, Síria i Iemen– en resposta a la seua ofensiva contra Gaza.

ÚLTIMES NOTÍCIES