Escena Erasmus busca actors i actrius per a la formació del nou elenc

VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)

Escena Erasmus de la Universitat de València prepara el càsting per a la formació del nou elenc que protagonitzarà l’estrena del pròxim espectacle i les gires del proper estiu. El període d’inscripció està obert fins el 10 d’octubre i les proves de selecció se celebraran el dia 16 del mes que ve.

Després de l’èxit obtingut amb l’espectacle ‘Qui sóc jo quan ningú em mira’, el qual ha girat a l’estiu per més d’una vintena de municipis valencians, el projecte teatral europeu Escena Erasmus UV reprén l’activitat en el curs 2024-2025, partint de la formació del grup actoral que integraran els estudiants nouvinguts Erasmus, així com l’estudiantat de la Universitat de València.

Escena Erasmus UV ha rebut, entre d’altres, el Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018; Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe; Premi Avetid 2019; Distinció Lluís Vives-Premi 9 d’Octubre 2021; i Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2023.

És un projecte internacional de la Universitat de València pioner a Europa en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural dels territoris locals, i d’esta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

S’hi pot preinscriure tant l’estudiantat ‘incoming’ com l’estudiantat local UV; i per a participar en les proves de selecció no cal tindre experiència teatral prèvia, tot i que es valoraran les aptituds artístiques.

INTEGRACIÓ CULTURAL, LINGÜÍSTICA I SOCIAL

Allò important, en paraules del seus directors, “són les ganes de participar en un projecte europeu únic d’integració cultural, lingüística i social, i la disponibilitat que tinguen les persones candidates de treballar i aprendre en este projecte”. Tant el taller de formació actoral com el programa de participació en les gires d’Escena Erasmus són convalidables per 2 crèdits ECTS.

Escena Erasmus UV és un projecte teatral que s’enquadra dins del marc d’internacionalització de la Universitat de València, la qual continua sent la primera destinació d’Europa en recepció d’estudiantat Erasmus.

Per este motiu, és promogut pels vicerectorats que encapçalen Ester Alba i Carles Padilla, Cultura i Societat i Internacionalització i Multilingüisme, respectivament, a través de la Fundació General UV, i compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Direcció General de Cultura de la Generalitat.

Les persones interessades es poden inscriure a través del formulari https://links.uv.es/sIZ0vQT

ÚLTIMES NOTÍCIES