Educació recorrerà la suspensió cautelar de les instruccions de plantilles docents: ‘Introduïxen millores necessàries’

VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació va a interposar “en els pròxims dies” un recurs de reposició contra la suspensió cautelar decretada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de l’aplicació de les instruccions sobre les plantilles docents.

Així ho ha anunciat la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, als sindicats durant la Mesa Sectorial celebrada este dimarts.

“Esta decisió de presentar el recurs s’ha pres en considerar que les instruccions de plantilles del curs 2024-2025 introduïxen millores necessàries en l’àmbit educatiu que no estaven incorporades en l’acord denunciat especialment entre l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu i l’alumnat de 0 a 3 anys”, ha argumentat.

De totes maneres, ha puntualitzat, “acatarem els pronunciaments judicials i seguim mantenint la nostra voluntat d’iniciar un procés de negociació d’una nova ordre de plantilles que donarà seguretat”.

Sonia Sancho ha recordat, així mateix, la voluntat de la Conselleria d’iniciar amb els sindicats un procés de negociació per a elaborar una nova ordre de plantilles, i s’ha compromès a traslladar-los la informació de forma regular.

Fa uns dies, la Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV va suspendre cautelarment la denúncia de la Generalitat dels acords subscrits per la institució amb els sindicats al juny del 2023 –durant l’anterior etapa de govern del Botànic– en la Mesa Sectorial d’Educació, així com les instruccions aprovades al juny d’enguany per a la definició de les plantilles de professorat en els centres educatius.

El tribunal considera que no està constatada la pretesa nul·litat dels acords, doncs no s’ha aportat per l’Advocacia de la Generalitat “resolució judicial o administrativa” que així ho declare. De la mateixa manera tampoc s’ha aportat una impugnació que qüestione la seua legalitat, explica l’Alt Tribunal.

A més, la denúncia al maig del 2024 d’este acord de la Mesa Sectorial, sobre la qual es fonamenten les instruccions posteriors de la Direcció general de Personal Docent de la Conselleria d’Educació, podria ser “manifestament extemporània” conforme a l’article 38 de la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, advertix la resolució.

Els magistrats, sense entrar en el fons de l’assumpte, estimen així la petició de mesures cautelars realitzada per dos sindicats –STEPV i CCOO–, doncs la seua pretensió té “aparença de bon dret”.

Precisament, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha augurat que amb este pas de l’administració “s’allargarà l’aplicació de la interlocutòria, perquè caldrà esperar la resposta del TSJ al recurs”, que aquest sindicat preveu que “serà desestimatòria”.

STEPV RECLAMA RECUPERAR 1.900 DOCENTS

“Novament, la Conselleria està fent tot el possible per a impedir l’aplicació dels acords de plantilles i la recuperació dels 1.900 docents que faltava incorporar este curs en els centres educatius d’infantil, primària, secundària i FP”, lamenta l’organització.

En esta línia, STEPV rebutja la presentació del recurs de reposició i exigix “l’aplicació immediata dels acords, ja que només se cerca retardar la dotació d’este professorat en els centres educatius”.

El sindicat ha convocat una concentració dilluns que ve, 30 de setembre, per a instar a “l’aplicació immediata dels acords de plantilles i la dotació urgent del professorat que falta en els centres educatius”.

ÚLTIMES NOTÍCIES