El Congrés, el Senat i un centenar d’edificis d’Espanya es tenyiran de verd pels farmacèutics

MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

Més de 100 edificis de tota Espanya, incloent el Congrés dels Diputats i el Senat, s’il·luminaran de verd les nits del 24 i el 25 de setembre en un reconeixement públic a la labor que desenvolupen els farmacèutics, en tots els seus àmbits d’actuació, amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic.

El lema d’enguany triat per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP) és ‘Farmacèutics: responent a les necessitats sanitàries globals: facilitant solucions locals’.

El president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar, ha assenyalat que el lema d’aquesta edició fa referència a la creixent capacitat de la professió farmacèutica d'”enfortir els sistemes sanitaris, ajudant a donar resposta als grans desafiaments sanitaris actuals, com l’escassetat de professionals o els problemes de subministrament de medicaments, entre altres”.

A més, Jesús Aguilar ha agraït el reconeixement públic d’institucions públiques i privades, així com de la societat civil, al treball que dia després de dia realitzen els farmacèutics. En aquest sentit, ha afirmat que la farmacèutica és una professió marcada per una “vocació de servici” que, precisament i coincidint amb este Dia Mundial, vol renovar el seu compromís amb la salut i benestar dels pacients i els ciutadans, la seua “raó de ser”.

Així mateix, Jesús Aguilar ha destacat el creixent protagonisme de la professió farmacèutica espanyola a tot el món. Mostra d’això, ha apuntat, són el nomenament de la secretària general del Consell General de Farmacèutics, Raquel Martínez, com a vicepresidenta de la FIP; i el reconeixement al projecte ‘Escoles Rurals de Salut: educació sanitària pel farmacèutic comunitari’, com a millor ‘Campanya de Promoció de la Salut 2024 del món’.

Les nits del 24 i el 25 de setembre el Congrés dels Diputats i el Senat d’Espanya s’il·luminaran de verd. A aquesta celebració en homenatge als farmacèutics també se sumaran la Fundació ONZE, així com els edificis i els espais més emblemàtics de totes les províncies d’Espanya.

Entre ells, la Casa Consistorial d’Albacete, la seu de la Diputació d’Àvila, a Almeria la Gerència d’Urbanisme, a Astúries la façana de l’Ajuntament de Gijón i el Teatre Campoamor d’Oviedo, el Castell de Bellver a Balears, el RCDE Stadium i la sénia del Tibidabo a Barcelona, l’Ajuntament de Burgos, a Cantàbria l’Illa de la Torre a Santander, les Muralles Reals a Ceuta, l’Ajuntament de Ciudad Real i la Torre de Mangana a Conca.

També es tenyiran de verd l’Ajuntament de Càceres, la Diputació de Granada, la plaça del Concejo de Guadalajara, la seu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Guipúscoa. A Jaén el Palau d’Esports Olivera Arena, a la Corunya les façanes del Palau Municipal i del Teatre Jofre de Ferrol, el Palau de la Baronessa d’Arnedo a La Rioja, a Las Palmas el Cabildo de Gran Canària, en León la font de la Plaça de Santo Domingo.

Per la seua banda, a Madrid s’il·luminaran el Palau de Cibeles i la Real Casa de Correus, en la Regió de Múrcia la plaça Juan XXVIII a Cartagena i la Casa de l’Hort a Santomera, a Navarra la Casa del Rellotge de Tudela, a Orense el Pont Major, a Palència la Diputació Provincial, i a Salamanca la façana de l’Edifici Històric de la Universitat.

Així mateix, el verd serà el protagonista en les façanes del Parlament de Canàries a Santa Cruz de Tenerife, la font de Sant Tomás a Segòvia, a Sevilla la Torre de l’Or, la Diputació Provincial de Soria, a Tarragona la Torre del Vents i el Centre Gaudí a Reus.

D’altra banda, a València s’il·luminaran la plaça de la Porta de la Mar i la seu del MICOF, a Valladolid l’Ajuntament, a Zamora Església de Santiago El Burg, a Saragossa el Palau de l’Aljafería i a Vitòria la Façana de la Casa Consistorial, entre els molts edificis emblemàtics i ajuntaments de tota Espanya que han decidit sumar-se a la celebració del Dia Mundial del Farmacèutic.

ÚLTIMES NOTÍCIES