Risses a les xarxes socials per un missatge viral de l’església de Vigo

Un missatge clar i directe és el que hi ha col·locat en les seues parets l’església de Santiago per evitar que danyen les figures. “Per favor, no toquen les imatges. Per molt que les toquen no els faran més cas els sants. I es deterioren greument les imatges“. És habitual, sobretot en els mesos d’estiu, trobar cartells a les esglésies i catedrals per a evitar que turistes i visitants danyen les imatges. I és que no és menys habitual trobar als devots acariciant, abraçant o fins i tot besant als sants per a demanar la seua protecció.

Un somriure per als feligresos

L’Església de Santiago, a Vigo, ha tret el somriure als seus feligresos amb un peculiar missatge per a demanar que no toquen als seus sants, perquè, asseguren, no per això ens faran més cas.

L’escriptora gallega Ledicia Costas ha penjat en el seu perfil de Twitter una fotografia d’estos cartells que de seguida ha començat a sumar likes i retuits, a més de les bromes i comentaris dels usuaris de la xarxa.

<

>

<

>

<

>

L’esglèsia de Santiago

L’Església de Santiago aglutina diversos estils. La seua construcció data de l’any 1896 i el seu disseny el signa l’arquitecte Manuel Felipe Quintana. Té un tall medieval historicista, encara que la seua façana principal és d’estil neogòtic.

És un lloc molt concorregut durant els mesos d’estiu degut l’arribada de visitants a les Ries Baixas, en concret a la ciutat de Vigo, i l’objectiu del seu rector sembla ser, mantenir intactes totes i cadascuna de les seues obres. I ja de pas, cal tenir-ho en compte, complir també amb el protocol covid.

Les mans a les butxaques

Recorden i tinguen ben present que, ja siga perquè s’acosten a este santuari o perquè visiten qualsevol altre de la nostra geografia, en este cas ni donar-se la mà i xocar el colze, en tot cas, posar-se la mà al pit, serà més que suficient.

ÚLTIMES NOTÍCIES