Economia rep 41 sol·licituds d’empreses valencianes per implantar la jornada laboral de 4 dies

Un total de 204 persones treballadores veuran reduïda la seua jornada de treball fins a les 32 hores setmanals, sense cap minva salarial

Les ajudes convocades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la direcció general de Treball, per estimular la implantació de la jornada laboral de 4 dies o 32 hores setmanals sense minva de retribució, han estat sol·licitades per un total de 41 empreses valencianes.  

D’estes 41 empreses sol·licitants 35 són microempreses, és a dir, que compten amb menys de 10 persones treballadores, si bé destaca que més de la meitat no supera les 5 persones en plantilla a temps complet. Només 6 empreses sol·licitants tenen entre 11 i 40 persones treballadores.

Amb les condicions laborals previstes a la convocatòria de la subvenció, que implica que han de ser contractacions de 32 hores i sense cap classe de minva salarial, un total de 204 persones veuran reduïda la jornada de treball.

Més de la meitat de les sol·licituds corresponen a empreses de consultoria de gestió empresarial o consultoria d’informàtica i màrqueting. Les 14 restants tenen vinculació amb altres tipus de serveis diferents, si bé no s’han rebut sol·licituds d’empreses de l’àmbit de la construcció, industrial o agrari.

Una vegada rebudes les sol·licituds, es requerirà a les empreses sol·licitants perquè esmenen expedient, en una fase que es prolongarà fins al 10 de juliol. Després d’esta part del tràmit, caldrà esperar que l’IVACE emeta els informes corresponents relatius a la valoració global del Pla de reducció de jornada i increment de la productivitat, i que s’estima que siguen emesos abans del 10 de setembre.

Ja superats tots estos tràmits, s’estima que per finals del mes de setembre es publique la resolució de concessió d’estes ajudes.

Ajuts de Labora per a contractació de personal

El marc d’este mateix programa de racionalització de la jornada de treball, Labora va concedir ajudes per a aquelles empreses que efectuen contractacions indefinides persones en situació d’atur derivades d’ajustos vinculats a la racionalització voluntària de la jornada laboral.

Així, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha oferit subvencions que oscil·len entre el 45% i el 95% del Salari Mínim Interprofessional a les empreses que participen en el programa de racionalització de la jornada laboral i haguen efectuat contractacions a persones aturades inscrites a Labora.

D’altra banda, i en col·laboració amb la Universitat de València, se’n realitzarà una macroenquesta dirigida a treballadors i empresaris per tal de saber en quin estat es troba esta nova realitat laboral a la Comunitat Valenciana. Així mateix, Labora editarà una guia legal per ajudar les empreses en el coneixement i l’accés a esta iniciativa.

Labora ha realitzat en estes últimes setmanes dos jornades informatives, a Castelló i València, en què ha tingut una presa de contacte directe amb les empreses valencianes, per informar-los de tots els serveis que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació posa a la seua disposició.

ÚLTIMES NOTÍCIES