L'Ajuntament d'Alacant exigix al Consell una connexió regular i diària amb l'illa de Tabarca

La cambra autonòmica reclamava tres connexions a primera hora, a migdia i de vesprada que la Generalitat no ha posat en marxa
L'Ajuntament d'Alacant demanarà al Consell una connexió regular i diària entre Tabarca i la península | Wikipedia

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha acordat demanar al Consell de la Generalitat la posada en marxa d'una connexió regular i diària entre l'illa de Tabarca i la península, que atenga les peticions de mobilitat dels veïns i contribuïsca al desenvolupament econòmic de l'enclavament afavorint la desestacionalització del turisme autòcton, l'obertura de comerços i l'augment de la població.

En una declaració institucional elevada al ple per l'equip de govern (PP i C's) i que ha sigut aprovada amb els vots a favor del Partit Popular, PSOE, Ciutadans i VOX, i amb l'abstenció d'Unides Podemos i Compromís, es reclama el compliment de la resolució de les Corts Valencianes en este sentit aprovada  l'11 de juny de 2018 i que fins hui no s'ha complit per part del Govern valencià que exigia tres connexions diàries.

L'illa de Tabarca és l'única illa habitada del territori valencià, està situada enfront de la ciutat d'Alacant, a onze milles nàutiques, al voltant d'uns dèsset quilòmetres, però, a pesar de l'escassa distància que la separa de terra ferma, la frontera natural de la mar suposa un obstacle per als seus més de setanta veïns.

És per això que des de fa anys els veïns venen reclamant una connexió regular i diària amb la península que afavorisca la mobilitat dels seus veïns, ajude a desestacionalitzar el turisme autòcton i contribuïsca al desenvolupament econòmic de l'illa, possibilitant l'obertura de comerços i l'augment de la seua població.

En la resolució 1.408/IX de les Corts, aprovada per la comissió d'Obres Públiques, Infraestuctures i Transports, ja s'instava al Consell a establir els estudis i mesures per a atendre esta necessària comunicació en la que es garantiren com a mínim tres horaris: un a primera hora del matí entre les 7 i les 8, un altre al migdia i un altre a la vesprada.

Connexions limitades

El regidor de Transports, Manuel Villar, ha recordat que a pesar d'haver passat dos anys des de l'aprovació de la citada Resolució, la Conselleria de Mobilitat de la Generalitat encara no ha posat en marxa este servici, limitant-se a contractar servicis excepcionals per a garantir el proveïment dels veïns de l'illa durant l'estat d'alarma i l'establiment d'una connexió setmanal amb la península, per a un màxim de sis persones que hagueren de fer gestions fora de l'illa. Però, no hi ha dubte que estes connexions provisionals resulten sense dubte insuficients, ja que no garantixen la mobilitat de passatgers que necessita l'illa.

D'altra banda, recorda que al marge del retard en la posada en marxa del servici, les últimes notícies aparegudes han deixat entreveure fins i tot la possibilitat de què es reduïren les connexions diàries a únicament dos, cosa que ha generat una justificada alarma entre els habitants de Tabarca, ja que de ser certes suposarien una reducció en les freqüències respecte al que es disposa en la Resolució aprovada per les Corts fa dos anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pas arrere de Portugal: Torna a confinar moltes zones de la capital" "L'alt càrrec valencià que acaba de presentar la seua dimissió"