Un nou algoritme creat amb intel·ligència artificial ajudarà a previndre l'Alzheimer

La tècnica permetrà reduir un 67% les proves selectives innecessàries
Un nou algoritme creat amb intel·ligència artificial ajudarà a prevenir l'Alzheimer | València Diari

Un nou algoritme desenvolupat per un equip del Barcelonaβeta Brain Research Center utilitza la intel·ligència artificial per identificar persones amb nivells anòmals de beta amiloide, una proteïna relacionada amb el desenvolupament d’Alzheimer, a partir dels resultats de la ressonància magnètica.

Amb esta tecnologia es podrà identificar quines persones necessitaran les proves estàndard que es fan després de la ressonància magnètica, la punció lumbar i la tomografia, que són invasives i costoses. Per això, es calcula que, amb el nou algoritme, es reduiran un 67% les proves selectives i fins a un 50% els costos de reclutament de persones per a estos estudis.

Fase preclínica de fins a 20 anys

D'esta manera, es podran identificar més fàcilment les persones candidates als estudis de prevenció de la malaltia de l'Alzheimer, una malaltia que actualment no té cura però que s'ha demostrat que té una fase preclínica de fins a 20 anys. Durant esta fase, les persones no tenen símptomes cognitius però poden presentar una acumulació anòmala en el cervell de beta amiloide. L'estudi d'esta etapa de la malaltia és «essencial» per a desenvolupar tractaments preventius de la demència abans de què apareguen els primers símptomes.

També et pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Local de València comença a multar als conductors de patinets elèctrics" "Els valencians no caminen igual que les valencianes"