Barceló, davant dels hostalers: «Allò principal és protegir la salut»

La consellera afirma que els bars són «espais de risc» perquè allí és a on es reunix la gent
Barceló ha mostrat la seua preocupació per l'augment de la transmissió del virus | GVA

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha manifestat als representants del sector de l'hostaleria que el principal és protegir la salut dels valencians, encara que els ha traslladat la seua comprensió per la situació econòmica de les empreses que es dediquen a esta activitat.

Barceló s'ha reunit este dimecres amb el president de la Federació d'Hostaleria de la província de València, Manuel Espinar, i el seu secretari general, Rafael Ferrando, per a escoltar els problemes que tenen els locals a conseqüència de les restriccions establides per la Generalitat.

Des de divendres passat, en els bars no es pot usar la barra i l'aforament a les terrasses està limitat al 50%, unes mesures «molt restrictives», segons Barceló, però necessàries per a «contindre la transmissió del virus», segons han indicat fonts de la Conselleria.

«Són espais de risc»

«És veritat que són mesures molt restrictives però hem de ser conseqüents i la situació requerix de la implantació d'estes mesures», ha traslladat la consellera als responsables de la Federació que, segons ha dit, han entés quin és l'estat de la situació en el territori valencià.

Barceló ha afirmat que no s'assenyala al sector com el causant de la transmissió però els bars són espais de trobada amb família i amics i són «espais de risc», i ha dit comprendre el moment que travessa el sector.

La Conselleria, ha agregat, «no pot estar més que implantant les restriccions que considerem necessàries per a evitar la transmissió i protegir la salut». Per part de la federació, han declinat fer declaracions sobre la reunió amb la consellera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat administra un 24% més de vacunes contra la grip que l'any passat" "La nova ferramenta per a saber al moment quines restriccions hi ha en la teua ciutat"