La Casa Municipal de Cultura de Sagunt acull l'obra de teatre ‘La invasión de los bárbaros’ este divendres

El preu de l'entrada és de 7 euros
L'obra s'estrena este divendres | Pixabay

La companyia valenciana Arden Producciones arriba a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt, en el Camp de Morvedre (València), amb l'obra de teatre 'La invasión de los bárbaros', el divendres, 27 de novembre, a les 21.30 hores. Esta obra de 65 minuts i per a tots els públics forma part de la programació de tardor de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i es podrà vore prèvia compra d’entrada al preu de 7 euros.

A punt de celebrar els 25 anys de trajectòria, Arden Producciones estrena la seua última producció, 'La invasión de los bárbaros', de nou amb un text i direcció de Chema Cardeña que al costat de Juan Carlos Garés, Iria Márquez i Rosa López interpreten esta història, amb dos trames en paral·lel: una relacionada amb la col·lecció del Museu del Prado que es va resguardar en València; i una altra quan es va començar a activar la llei de memòria històrica.

La nova obra va més enllà del like instantani per a reflectir en dos moments ben diferents sengles històries que transcorren en paral·lel. D'una banda, està l'interrogatori d'un tinent franquista a una conservadora d'art en els soterranis de les Torres de Serrans. És 1939, acabat el conflicte, no apareix el quadre que dona nom a l'espectacle, un oli que en esta ficció pertany a la col·lecció del Museu del Prado que es va intentar resguardar de la guerra, portant-lo a un dels últims bastions republicans.

La segona línia d'acció transcorre en 2009, quan va començar a posar-se en marxa la llei de memòria històrica. En un poble dels voltants de València, una activista es reunix amb un alcalde conservador per a intentar activar unes exhumacions. L'escenari es dividix en dos i les històries avancen equidistants, encara que les emocions confluïxen.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig defensa l'estratègia de vacunació i rebutja les «teories conspiratòries»" "URGENT: El número de classes confinades en l'11ª setmana del curs escolar valencià"