INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Els desocupats de llarga duració durant la crisi podran recuperar dos anys de cotitzacions

Podran beneficiar-se de la mesura persones d'entre 35 i 43 anys que deixaren de cotitzar durant, com a mínim, tres anys entre el 2008 i el 2018
Els desocupats de llarga duració durant la tardor del 2008 i l'estiu del 2018 podran recuperar dos anys de cotització | EFE

 

El ministeri de Treball està desplegant una norma per a que els desocupats de llarga duració durant la crisi econòmica recuperen dos anys de cotitzacions. Podran beneficiar-se d'esta mesura persones d'entre 35 i 43 anys que deixaren de cotitzar durant, com a mínim, tres anys entre el 2 d'octubre de 2008 i l'1 de juliol de 2018. L'objectiu és millorar la futura pensió de les persones que es van quedar sense faena per la recessió econòmica.

 

Objectiu: cobrir «llacunes» econòmiques i laborals

Esta norma que prepara el ministeri de Treball està actualment en procés d'audiència pública i desplega reglamentàriament una disposició addicional a la Llei General de la Seguretat Social aprovada en el decret llei de l'executiu espanyol de desembre de 2018 que va revalorar les pensions, segons han concretat fonts de Treball. La disposició addicional ja preveia esta mesura per a cobrir «llacunes» de cotització dels treballadors afectats per la crisi de 2008.

 

L'ordre ministerial contempla que també ho puguen demanar les persones que hagen complit 44 anys els tres mesos anteriors a l'entrada en vigor de la norma com a conseqüència de la «demora» en la tramitació del reglament.

 

També pots llegir... 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!