Una empresa de Muro d'Alcoi crea una mascareta que canvia de color quan tens febre

També han dissenyat polseres amb el mateix teixit

Mascaretes dissenyades en Muro d'Alcoi, el Comtat (Alacant)
Canvien de color si tens calentura | Europa Press

L'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion, amb seu en Muro d'Alcoi, en el Comtat (Alacant), ha creat i patentat un teixit capaç d'activar-se amb l'augment de la temperatura corporal. L'innovador teixit ha sigut homologat per al seu ús en mascaretes higièniques per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) certificant la seua durabilitat i la seua efectivitat enfront de la prevenció del Covid 19.

Sobre la base d'esta innovadora tecnologia, s'han creat diferents productes amb els que ajudar a frenar l'expansió del virus, com mascaretes, polseres i adhesius capaços de detectar de manera ràpida i senzilla una pujada de temperatura, ha informat la companyia en un comunicat.

El teixit, patentat per Colorprint Fashion, canvia a color blanc aproximadament a una temperatura de 37,5° i té una filtració bacteriana del 98%. Amb eixe teixit s'han confeccionat diferents productes pensant en aportar solucions com mascaretes tèrmiques reutilitzables, que permeten la seua rentada i desinfecció sense perdre ni afectar les propietats del tèxtil.

Hi ha polseres amb el mateix teixit

A demés de la protecció de les mascaretes enfront del virus, compta amb l'avantatge d'alertar davant d'una pujada de temperatura corporal amb un simple canvi de color. Un mecanisme que pot resultar molt útil en ambients de treball, com en oficines i en mitjans de transport per a controlar l'expansió de la malaltia amb la mobilitat de les persones.

Amb este mateix teixit s'han fabricat polseres. «Un còmode sistema que permet el monitoratge en temps real de la temperatura i que pot ser d'ús molt pràctic, per exemple, per als més xicotets, coincidint amb la tornada a les aules», han destacat. Entre altres formats, s'han dissenyat també adhesius que, en estar en contacte directe amb la pell, permeten la detecció de l'augment de temperatura en llocs públics o d'afluència de gent a simple vista.

En este cas, l'adhesiu pot ser pràctica per a garantir la salut pública, per exemple, en els centres sanitaris en controlar de manera ràpida i visual si els pacients que ingressen tenen temperatura.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari