EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

L'exhumació de Franco costarà tres voltes més del que s'havia calculat

Patrimoni Nacional inicialment pressupostava 3.738,90 euros, però pareix que el preu s'ha disparat
El pressupost per a l'exhumació de Franco es triplica | Cedida.

 

El passat mes de gener, el Patrimoni Nacional va calcular que l'exhumació i el trasllat de Francisco Franco costaria al Govern espanyol exactament 3.738,90 euros. Però ara, el diari 'Público' ha assegurat que serà tres voltes més car del que es va preveure en un principi. El mitjà ha assegurat que l'exhumació està pressupostada en 11.709 euros.

 

«11.709 euros, IVA inclòs»

A través d'una pregunta feta pel Portal de Transparència del Govern, el Ministeri de Presidència explica que «una empresa s'encarregarà de la faena d'exhumació i trasllat». A més, han apuntat que «el pressupost d'adjudicació per a les actuacions que consten en el contracte ascendixen a 11.709 euros, IVA inclòs».

 

Tot i que el Govern ja ha pressupostat en 11.709 euros l'exhumació, encara falten afegir més gastos | Gtres

 

Eixa xifra s'allunya bastant de la de 3.738,90 euros que estaven previstos des de febrer, tal com va apuntar 'El Independiente', mitjà que va tindre accés a la memòria de 17 pàgines que detallava la informació del cost i que, a més, descrivia detalladament les faenes que s'hauran de fer en el Valle de los Caídos per a retirar la llosa i tapar el forat que quedarà una volta es procedisca a l'exhumació.

 

Encara falten gastos a sumar

D'esta manera, a través d'una pregunta resposta a través d'un Portal, La Moncloa ha informat de l'augment del gasto que comportarà l'exhumació del dictador. Tot i això, encara faltaria sumar-ne més, ja que en eixos 11.709 euros encara no es comptabilitzen els costos per a la inhumació posterior en el panteó del cementeri de Mingorrubio.

 

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!