Un expert sanitari carrega contra el govern espanyol i demana que tracte la ciutadania «d'una forma madura»

També creu necessàries noves mesures per a controlar el virus en Espanya
L'expert creu necessàries noves mesures per controlar el virus a Espanya  | ACN

La situació epidemiològica actual en el nostre país s'agreuja cada dia i els experts comencen a alertar-se davant de l'accelerat repunt de contagis. És el cas de l'expert Rafael Bengoa, un metge molt reconegut en l'àmbit nacional i internacional que va assessorar a Barack Obama en matèria sanitària. De fet, es tracta d'una de les veus més respectades en matèria de Salut Pública en Espanya, pel que el seu missatge contundent al govern ha calat fins a la població.

En una entrevista a Onda Cero, l'expert ha demanat a les autoritats espanyoles que tracten a la societat civil d'una forma adulta i expliquen la veritable situació del coronavirus. Rafael Bengoa s'ha mostrat molt preocupat davant de les dades i ha carregat contra les autoritats sanitàries per no ser sincer amb la població.

«Els números no mentixen i el que fa falta és tractar a la societat civil d'una manera madura. Dir: en desconfinament hem tingut una sèrie de problemes, no hi ha hagut rastrejadors i ho estem corregint per als pròxims mesos perquè no podem arribar al moment de la vacunació amb els problemes logístics que estem tenint hui», ha assenyalat el doctor. 

L'expert en salut i cofundador de l'Institut de Salut i Estratègia d'Espanya (SI-Health) considera que les administracions públiques intenten «convéncer a la població que les coses van millor del que funcionen» i quan les dades diuen el contrari es limiten a retreure la culpa a la responsabilitat individual.

Reclama rastrejadors i microconfinaments per a frenar la pandèmia

Tot i que Rafael Bengoa assegura que la situació no és igual que en març, si creu necessàries noves mesures per a controlar el virus. «Sinó tens suficients rastrejadors no ho pots controlar, arribes a transmissió comunitària i només et queda la capacitat de microconfinar i si això no funciona, estàs condemnat a un macroconfinament de tota la ciutat», ha assegurat el doctor.

Per a Bengoa, els recursos sanitaris i la responsabilitat individual són dos línies fonamentals per a detindre la pandèmia fins que arribe la vacuna. Tot i això, lamenta haver observat en els últiims mesos un «excés d'optimisme» en les administracions públiques i en la població en general» 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Setmana dels Arrossos d'OIiva comptarà amb 7 restaurants" "80 majors d'una residència en Chiva, aïllats 3 setmanes a l'espera dels resultats PCR"