La Generalitat Valenciana donarà ajudes per a comprar bicicletes i patinets

La finalitat de la iniciativa és potenciar l'ús de vehicles individuals sostenibles, reanimar el consum i fomentar l'activitat del xicotet comerç
Arxiu | PIXABAY

La Generalitat Valenciana donarà ajudes directes a partir del 15 de juny per a l'adquisició de bicicletes, patinets i bicicletes elèctriques amb la finalitat de potenciar l'ús de vehicles individuals sostenibles i, al seu torn, reanimar el consum i fomentar l'activitat del xicotet comerç, segons ha avançat el president, Ximo Puig.

Després de reunir-se per videoconferència amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i amb membres d'entitats vinculades al foment de l'ús de la bicicleta, Puig ha explicat que la mobilitat serà «fonamental» en l'escenari post pandèmia i cal enfocar-la des de diferents àmbits.

La línia d'ajudes

Esta nova línia d'ajudes directes, que compta amb una inversió de 500.000 euros, subvencionarà l'adquisició de bicicletes convencionals de caràcter d'urbà, bicicletes elèctriques, vehicles de mobilitat personal elèctrics (patinets) i kits d'electrificació de bicicletes, en tots aquells establiments i tendes amb seu en el territori valencià que s'adherisquen al pla.

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques (l'import de les que no podrà sobrepassar els 1.400 euros), de 75 euros per a les no electrificades (el preu màxim de les que serà de 500 euros) i igualment 75 euros per a patinets elèctrics (el cost dels que no podrà ser superior a 450 euros).

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d'electrificació, amb un import de fins a 200 euros (el preu màxim del kit està fixat en 600 euros) o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en este cas les ajudes seran de 150 euros (però el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros).

La tramitació d'estes ajudes serà una de les comeses que amb caràcter immediat emprendrà la nova Oficina Valenciana de la Bicicleta. Les persones interessades en accedir a estes ajudes per a la compra de vehicles individuals sostenibles podran consultar el llistat de comerços adherits a la campanya en una pàgina web habilitada per la Conselleria de Mobilitat.

Una volta seleccionat l'establiment, i seleccionat el vehicle de compra, la persona sol·licitant haurà d'emplenar en el local la documentació necessària. Posteriorment, una volta acreditada i aprovada la sol·licitud, podrà beneficiar-se de l'ajuda en el moment de la compra, ja que l'import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Presenten una querella contra Ximo Puig per la gestió de la crisi sanitària" "La última advertencia de la OMS sobre el coronavirus podría cambiarlo todo"