València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

El govern exigirà a l'església pagar l'IBI

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha assegurat que ja han assignat dos persones per a parlar sobre la fiscalitat de la institució
La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, ha assegurat que l'Executiu està en procés de regular la fiscalitat de l'església catòlica | València Diari

 

El Govern espanyol exigirà a l'església catòlica pagar l'impost sobre béns immobles (IBI), del que actualment n'està exempta. El dilluns passat, 1 de juliol, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va assegurar que es troben realitzant este acord i que «s'ha enviat una proposta a la Conferència Episcopal Espanyola per a canviar la situació» com abans millor. Paral·lelament, Calvo va declarar que l'Executiu ja ha assignat a dos persones que «s'assentaran per a parlar del tema de la fiscalitat de l'Església en Espanya».

 

La mesura, en vies de desplegament

«L'església ha de pagar impostos com ho fa en França o en Itàlia, perquè és justícia social. Ells ho saben», va indicar la política. No obstant això, cal recordar que esta mesura es troba en una fase embrionària i que, per tant, la ministra d'Hisenda —María Jesús Montero— no intervindrà per a discutir la qüestió, de moment.

 

La vicepresidenta en funcions va remarcar ahir dilluns que «volem que contribuïsquen a la justícia social, cosa que suposa aportar amb els seus impostos, a les polítiques d'igualtat i de solidaritat i fraternitat, que és allò que es construïx amb la fiscalitat d'un país democràtic». En eixe sentit va explicar que l'església feia temps que disposava d'una proposta, a través d'una carta, a on se'ls advertia que «ens havíem d'assentar ja per a abordar este tema».

 

Seguidament va afegir que com a Govern «esperem que la fiscalitat de l'església catòlica en Espanya siga exactament igual que la d'Itàlia i França per a contribuir al sosteniment de les polítiques socials, que són aquelles que ajuden a la gent que es troba en situació de pobresa i marginació».

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!