El govern exigirà a l'església pagar l'IBI

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha assegurat que ja han assignat dos persones per a parlar sobre la fiscalitat de la institució
Leer en español
La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, ha assegurat que l'Executiu està en procés de regular la fiscalitat de l'església catòlica | València Diari

 

El Govern espanyol exigirà a l'església catòlica pagar l'impost sobre béns immobles (IBI), del que actualment n'està exempta. El dilluns passat, 1 de juliol, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va assegurar que es troben realitzant este acord i que «s'ha enviat una proposta a la Conferència Episcopal Espanyola per a canviar la situació» com abans millor. Paral·lelament, Calvo va declarar que l'Executiu ja ha assignat a dos persones que «s'assentaran per a parlar del tema de la fiscalitat de l'Església en Espanya».

 

La mesura, en vies de desplegament

«L'església ha de pagar impostos com ho fa en França o en Itàlia, perquè és justícia social. Ells ho saben», va indicar la política. No obstant això, cal recordar que esta mesura es troba en una fase embrionària i que, per tant, la ministra d'Hisenda —María Jesús Montero— no intervindrà per a discutir la qüestió, de moment.

 

La vicepresidenta en funcions va remarcar ahir dilluns que «volem que contribuïsquen a la justícia social, cosa que suposa aportar amb els seus impostos, a les polítiques d'igualtat i de solidaritat i fraternitat, que és allò que es construïx amb la fiscalitat d'un país democràtic». En eixe sentit va explicar que l'església feia temps que disposava d'una proposta, a través d'una carta, a on se'ls advertia que «ens havíem d'assentar ja per a abordar este tema».

 

Seguidament va afegir que com a Govern «esperem que la fiscalitat de l'església catòlica en Espanya siga exactament igual que la d'Itàlia i França per a contribuir al sosteniment de les polítiques socials, que són aquelles que ajuden a la gent que es troba en situació de pobresa i marginació».

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris