Els hostalers valencians estudien recórrer el seu tancament després de l'acte al País Basc

«Al final, els contagis en hostaleria són mínims, al voltant d'un 3%», afirmen des de CONHOSTUR

Imatge d'unes taules de bar
Els hostalers valencians volen recórrer el seu tancament | València Diari

El secretari general de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), Rafael Ferrando, ha avançat que estan «estudiant» l'acte del Tribunal de Justícia del País Basc que permet reobrir bars i restaurants en els municipis que es troben en 'zona roja' per l'alta incidència de coronavirus, per a vore si recórrer també el tancament del sector a la regió valenciana.

La situació en el territori valencià és diferent a la del País Basc, ja que la normativa és diferent, ha explicat Ferrando a Europa Press Televisió. En el nord es van establir els tancaments de l'hostaleria en funció del número d'habitants i del coeficient de contagis que tenien cada 14 dies, mentres que ací es va decretar el tancament complet en tota la regió, «sense tindre en compte el número d'habitants per població, ni número de contagis».

Encara d'eixa manera, «estem estudiant la possibilitat també d'interposar un recurs contra les mesures que s'han dictat per part de la Conselleria, en concret contra el tancament de l'hostaleria», ha confirmat el secretari general de Conhostur.

La patronal està analitzant la implicació que pot tindre la diferència en la normativa de les dos autonomies, encara que «els motius són mateixos, i és que, al final, els contagis en hostaleria són mínims, al voltant d'un 3%, i provenen de les reunions socials», ha subratllat Ferrando.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari