Les mascaretes, obligatòries en espais oberts si no s'assegura la distància de seguretat

Ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes este dilluns
L'ús de mascaretes serà obligatori en espais tancats | Europa Press

 

El govern espanyol i les comunitats autònomes han arribat a un acord este dilluns per a regular l'ús de les mascaretes. En un principi només eren d'ús obligatori en el transport públic però ara també ho serà en tots els espais tancats. Una mesura que no s'aplica a l'aire lliure, a on el seu ús només serà obligatori quan no siga possible mantindre una distància de seguretat de dos metres. El seu ús es regularà en una ordre ministerial que Sanitat emetrà en els dies següents.

 

Es preveia «reforçar-ne» el seu ús

La decisió, que feia dies que estava damunt de la taula, s’ha acordat este dilluns de vesprada en la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les comunitats autònomes. Este diumenge, el ministre Salvador Illa ja va avançar que es preveia «reforçar-ne» el seu ús i que hi havia «unanimitat» en demanar-ne l'obligatorietat, tot i que no va especificar en quins àmbits.

 

 

La mesura ha sigut reivindicada per algunes administracions, tot i que el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simon, ha expressat en diferents ocasions que l'obligatorietat s’havia d’estudiar bé i tenint en compte certs col·lectius que no les poden portar durant un temps massa llarg.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!