Alguns municipis valencians suspenen actes de Sant Antoni per l'arribada del temporal

Altres poblacions podrien prendre la mateixa decisió en les pròximes hores
Imatge de la foguera de Canals, la més gran del món | Ajuntament de Canals

Les conseqüències del temporal que està a punt d'arribar al territori valencià ja es comencen a notar. I és que, durant este cap de setmana, diferents pobles celebren Sant Antoni, una festa molt arrelada amb multitudinaris actes.

Alguns ajuntaments han pres la decisió de què estes celebracions que tenien previstes el cap de setmana se suspenguen i optar pel benestar dels animals i ciutadans. És el cas de municipis com el de Burjassot, en la comarca de l’Horta Nord (València), o d’Alcoi, en la comarca de l’Alcoià (Alacant). Possiblement, no siguen els únics i es poden sumar d’altres en les pròximes hores davant del perill que suposa l’arribada del temporal de vent, pluja, fred i neu.

Burjassot

La benedicció dels animals programada en esta localitat per al diumenge 19 de gener ha quedat finalment ajornada fins a nova data. L'Ajuntament, des de la regidoria de Benestar Animal, ha pres la decisió sobre la base de les previsions meteorològiques que contemplen un diumenge amb altes probabilitats de pluges i fred intens. A partir del pròxim dilluns, l'Ajuntament anunciarà una nova data per a la celebració d’esta tradicional festivitat.

Alcoi

El consistori d’esta població ha decidit seguir les previsions i les indicacions dels tècnics i ha suspés la Romeria a Sant Antoni del diumenge. Els actes de dissabte es mantenen i, a les 16.15 hores, en la Glorieta amb el Mercat organitzat per la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi. Quinze minuts després estan convocades totes les persones amb els animals que vulguen beneir en la plaça de Dins, a on aniran desfilant fins a la porta principal de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc.

La comitiva anirà precedida pels Amics dels Cavalls i serà amenitzada pel grup de xirimiters Barxell. L'acte començarà a les 17 hores i, a continuació, hi haurà una xocolatada i jocs infantils en la Glorieta. La missa que habitualment es fa en l’ermita de Sant Antoni se celebrarà el diumenge a les 12.30 en la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de llum esta setmana en alguns municipis alacantins" "Descobrix el colorit i original nou carrer peatonal de València"