Coneixes que és la nova llei de llibertat sexual?

Coneix ací les claus d'esta llei que modifica el Codi Penal per a definir el consentiment i acaba amb la distinció entre abús i violació


El Govern d'Espanya ha aprovat este dimarts el projecte de Llei orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, la llei del sol sí que és sí, que modifica el Codi Penal per a definir el consentiment exprés i acaba amb la distinció entre abús i violació.


Des d'Igualtat, ministeri que dirigeix la ministra Irene Montero, han enviat un vídeo en el qual es veu a la ministra explicant esta llei de llibertat sexual: una llei que parla del consentiment en positiu i també considera com a delicte l'assetjament de carrer.


Les cinc claus sobre la llei

 


Què és el consentiment?

 


S'entendrà que hi ha consentiment quan s'haja manifestat lliurement mitjançant actes que, en atenció a les circumstàncies del cas, expressen de manera clara la voluntat de la persona.


L'advocat expert en delictes sexuals, Antonio Barbero, explica el que això significa: "la dona no haurà de demostrar mai que s'ha resistit", que es "demostre" que efectivament la dona "volia participar", afig Barbero.


Com es demostra que sí que va haver-hi eixe consentiment?

 


Els dubtes sorgeixen sobre com es demostra que sí que va haver-hi aqueix consentiment. "La prova continuarà sent com fins ara, estarà sotmesa a la valoració del jutge", explica Barbero.


Per què desapareix el delicte d'abús sexual?

 

Amb esta nova llei del sol sí que és sí, desapareix el delicte d'abús sexual i tot passa al fet que siga agressió sexual.


L'advocat Antonio Barbero afirma que "conductes que abans no es consideraven greus, ara sí que ho siguen".

L'assetjament de carrer serà violència sexual

 

El Codi Penal inclourà com a delicte lleu l'assetjament de carrer. "En situacions humiliants, les més greus, una floreta normal al carrer no té aqueixa consideració", explica l'advocat.


Quan començarà el tràmit?

 

De moment, este dimarts s'ha aprovat el projecte de llei orgànica de Llibertat Sexual, i s'iniciarà el seu tràmit parlamentari a la fi de setembre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació d'Alacant invertirà 10 milions d'euros en el nou Pla + Aigua" "Saps tot el necessari per a evitar un incendi? 'Stop al Foc' et dona les claus"