Aproven el primer punt per a abandonar bebés de Brussel·les

«Cada xiquet hauria de tindre dret a un futur», diu la presidenta
«Ens felicitem, perquè cada xiquet hauria de tindre dret a un futur» | Pixabay

L'ONG belga Corvia ha anunciat que té, finalment, autorització per a obrir el primer punt de recepció per a abandonar bebés acabats de nàixer de manera anònima, en Brussel·les. Després de tres anys de juïns, l'associació ha sigut autoritzada a obrir este sistema en el districte brussel·lés d'Evere. Este servicir permetrà als pares que vulguen renunciar al seu fill abandonar-lo de manera anònima, a partir d'ara.

El Consell d'Estat ha anul·lat la prohibició que havia emés l'exalcalde del districte, Pierre Muylle, segons va confirmar l'associació a l'agència Belga. «Ens felicitem, perquè cada xiquet hauria de tindre dret a un futur», va declarar la portaveu de Corvia, Mathilde Pelsers. Al mateix temps que ha confiat en poder obrir el punt de recepció, oficialment, a principis d'octubre.

El dispositiu estava previst que fora instal·lat el 21 de setembre de 2017, però l'anterior alcalde el va prohibir eixe mateix dia. L'ONG va iniciar, a partir d'aquell moment, un procediment en el Consell d'Estat per a anul·lar la decisió, amb l'argument que no incitava a l'abandó dels menors sinó que «oferia una possibilitat a les mares de deixar al seu fill amb seguretat».

Per tant, ara la prohibició queda anul·lada i compta, a demés, amb el suport de l'actual alcalde d'Evere, que és del mateix partit que l'anterior, el socialista Ridouane Chahid. Este no és el primer punt de recepció de bebés o 'bústia per a bebés' (la boîte à bébés, en francés) de Bèlgica. El primer ja s'havia instal·lat en Anvers, en la regió de Flandes, fa 20 anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: els metges valencians, a punt del col·lapse, amenacen amb vaga" "VCF: L'Agrupació de Penyes expulsada del Mestalla"