Els podòlegs advertixen del gran perill que corren els teus peus durant l'estiu

Cataloguen com a zones «de risc» les piscines o dutxes públiques
Leer en español
És important evitar l'excés d'humitat i suor en els peus. | València Diari
 

 

L'I·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) ha alertat este dilluns de què durant l'estiu és fonamental extremar la cura dels peus per a evitar els contagis per fongs o berrugues plantars, les principals causes de l'excés de calor i la humitat. A més ha advertit dels remeis casolans contra estes patologies, perquè poden agreujar el problema.

 

Els podòlegs han subratllat que en esta època de l'any és freqüent caminar descalç en zones denominades «de risc» com poden ser piscines o dutxes públiques. A més, l'excés de calor i la humitat d'estos espais propicien l'aparició d'afeccions fúngiques.

 

«Els fongs són unes de les malalties més comuns en els peus durant l'estiu. Per a evitar els contagis, recomanem utilitzar sempre xancletes en estos llocs i extremar les mesures d'higiene». «La calor comporta un increment de la sudoració i, per tant, és més propícia a la creació d'afeccions», ha explicat la presidenta de l'ICOPCV, Maite García.

 

Altres consells per a evitar els fongs en l'estiu es troba el d'eixugar molt bé els peus després del bany, prestant especial atenció en l'espai entre els dits. És important evitar l'excés d'humitat i suor en els peus. De fet, en casos de suor excessiva, pot ser recomanable la utilització d'esprais antitranspirants que propicien la sequedat dels peus. Des de l'ICOPCV s'ha advertit que existix la creença de què alguns 'remeis casolans' poden ser útils per a combatre els fongs i això és «un error» perquè «podrien agreujar la patologia».

 

«En Internet podem trobar una infinitat de falsos consells per a combatre els fongs i cal tindre molta cura amb això. No tots els fongs són iguals. Quan hi ha infecció fúngica cal realitzar un cultiu per a determinar quin és el tractament més adequat. Si no es tracta adequadament, pot produir-se una proliferació de la patologia i, fins i tot, infectar zones que no estaven afectades», ha precisat Maite García.

 

Des del ICOPCV s'ha assenyalat que en cas d'aparéixer fongs en els peus o en les ungles, és molt important no automedicar-se i visitar al podòleg per a que revise la zona i puga aplicar el tractament més adequat segons l'afecció produïda.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris