La segona setmana del curs escolar valencià tanca amb 121 classes confinades

Afecta a un total de 97 centres educatius

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
121 classes confinades en 2 setmanes | pixabay

Les autoritats sanitàries han determinat en la segona setmana del curs escolar 2020-2021, del 14 al 18 de setembre, el confinament de 121 classes de 97 centres educatius, el que suposa que el 94,3% dels 1.845 centres del sistema educatiu valencià l'han finalitzada sense cap aula parcial o totalment confinada.

A les dades de la segona setmana se suma l'acumulatiu de grups d'alumnes que continuen confinats totalment o parcialment de la primera setmana de curs, que són 9 grups de 8 centres educatius, segons ha informat este dilluns la Conselleria d'Educació, que indica que de la primera setmana de curs ja s'han desconfinat 23 grups de 4 centres educatius.

Segons les fonts, 105 centres educatius valencians finalitzen la segona setmana de classe amb confinament de part de l'alumnat determinat per les autoritats sanitàries. Dels 47.000 grups que tenen els 1.740 centres educatius sostinguts amb fons públics, el 99,7% ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència en la segona setmana de curs.

«Les escoles són espais a on es detecten contagis»

El balanç de les dos primeres setmanes de curs per a l'alumnat està demostrant que els centres educatius «no són espais de contagi, sinó espais a partir dels que es detecten contagis» i subratllen que la pràctica totalitat dels grups confinats ho han sigut perquè s'ha detectat un únic cas positiu de Covid-19 i la gran majoria de les proves PCR que s'estan fent a l'alumnat dels grups estan donant negatives.

Per tant, els protocols de seguretat implementats en els centres educatius, a demés de l'augment de professorat per a baixar les ràtios fan de les aules espais segurs, detectors de possibles casos i punts per a frenar la transmissió de la pandèmia, conclouen.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari