Tornen a València tres estudiants Erasmus de zones d'Itàlia afectades pel coronavirus

La Universitat de València manté contacte continu amb els estudiants en zones afectades
Només tres dels 140 estudiants Erasmus han tornat | Pixabay

Un total de tres dels 140 estudiants Erasmus que la Universitat de València (UV) té en onze universitats del nord d'Itàlia, tancades pel coronavirus, han tornat al seu lloc d'origen, segons han informat fonts de la institució acadèmica. L'UV té, a demés, un estudiant d'Erasmus en Corea del Sud i quatre en el Japó, ja que està entre les Universitats amb major número d'enviament i recepció d'estudiants de programes europeus.

 

La rectora de l'UV, Mavi Mestre, ha enviat un correu electrònic als estudiants en les zones declarades de risc en el que els explica els consells de protecció del Ministeri i de la Conselleria de Sanitat, se'ls demana seguir les recomanacions sanitàries de cada país i se'ls informa de quin protocol seguir si decidixen retornar. També s'ha posat a la disposició dels Erasmus un correu específic per a estar en contacte i saber d'ells, segons l'UV, que destaca que la majoria d'estudiants han dit que la situació és de normalitat.

 

L'UV també ha creat en la seua pàgina web una secció amb recomanacions, explicacions de què és el coronavirus i opinions d'experts, i des del començament de la crisi ha estat en contacte amb la Xina, atés que en esta Universitat està l'Institut Confucio.

 

Suspeses les pràctiques en hospitals de Castelló

De moment no han suspés les pràctiques d'estudiants en hospitals de la província de València, a on no s'ha identificat que hi haja una situació de risc, i qualsevol decisió que es prenga sobre este tema serà en coordinació amb la Conselleria de Sanitat, amb la que estan en contacte permanent.

 

L'UV té deu estudiants fent pràctiques en hospitals de Castelló als qui se'ls han suspés, en una decisió coordinada amb la Universitat Jaume I (UJI), que ha acordat suspendre les pràctiques clíniques en hospitals i centres de salut durant, com a mínim, dos setmanes, davant l'aparició de casos aïllats de pacients infectats i de casos sospitosos que requerixen aïllament.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram