Viatjar des de Castelló fins a la frontera amb França per l'AP-7 serà gratis a partir d'agost

Transports es troba estudiant com finançar el manteniment de la via
La frontera d'Andorra registra un pas constant de cotxes coincidint amb la recuperació de la mobilitat amb l'Alt Urgell | LleidaDiari.cat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat este dimarts que el Govern no prorrogarà les concessions en els trams Saragossa-El Vendrell de l'autopista AP-2 i Tarragona-La Jonquera, de l'AP-7, que vencen el pròxim mes d'agost. 

Tal com ha publicat el diari 'Mediterráneo', això suposarà la seua liberalització. Per tant, viatjar des de Castelló fins a la frontera amb França serà per tant completament gratuïta, després que entrarà en vigor la gratuïtat de la via per tota la província l'1 de gener de 2020.

«Són 474 quilòmetres d'autopista i més de 13 milions de vehicles que deixaran de pagar 500 milions d'euros cada any pel seu ús», ha explicat Ábalos al Senat, a on ha celebrat que l'Executiu obrirà el pas a una nova xarxa viària molt més equitativa, igualitària i justa entre usuaris i territoris.

José Luis Ábalos va afegir que el govern ha de vore com es finançaran estes vies. Actualment, el departament que dirigix el ministre Ábalos està redactant un estudi de distribució del trànsit i de necessitats en la xarxa de carreteres de l'Estat de cara a este nou escenari.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Sanitat anuncia les restriccions per al pont de Sant Josep i Setmana Santa" "'Mare Móvil Falles': Sanitat rebutja la visita de la Verge als hospitals"