Inventen un nou sistema per a detectar càncer amb un poc de sang

El sistema podrà diagnosticar fins a 13 classes de càncer en la seua fase més inicial

La companyia japonesa Toshiba ha creat un sistema capaç de detectar fins a 13 tipus de càncer | Rt

La companyia japonesa Toshiba ha creat un sistema capaç de detectar fins a 13 classes de càncer amb únicament una gota de sang del pacient. D'esta manera es podrà detectar la malaltia des de la seua fase inicial amb una efectivitat del 99%, segons els resultats obtinguts en les proves realitzades fins al moment. Este sistema completa el seu diagnòstic en menys de dos hores i té un preu d'uns 167 euros aproximadament.

El funcionament d'esta nova tecnologia consta en analitzar les micromolècules d'àcid ribonucleic, o micro-ARN, de la mostra de sang donada pel pacient per poder identificar la malaltia, inclús quan està començant, tal com informa Toshiba en un comunicat. Els càncers que detectarà este nou aparell són el gàstric, esofàgic, pulmonar, hepàtic, de la bilis, de pàncrees, intestinal, de pròstata, d'ovaris, de la bufeta, el mamari i també el sarcoma i el glioma.

Una important evolució en la detecció del càncer

El sistema s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut del Centre Nacional d'Investigació de Càncer del Japó i la Universitat Mèdica de Tokyo. Gràcies a esta tecnologia, la famosa companyia espera poder detectar la malaltia en estat prematur amb efectivitat, el que «permetrà un tractament ràpid i contribuirà a millorar la supervivència del pacient, i també la seua qualitat de vida», tal com informava Toshiba en un comunicat.

Esta nova tecnologia serà provada al llarg de 2020 amb la intenció de poder-la implementar en un futur pròxim i millorar la detecció de casos de càncer en tot el món.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Queixes en les xarxes per la retirada d'un dels productes més venuts de Mercadona" "Alerta sanitària per botelles d'oxigen defectuoses en els hospitals espanyols"