Mercadona implanta la jornada laboral de cinc dies en els seus supermercats

Els empleats tindran 8 caps de setmana llargs a l'any
Mercadona fa un canvi en els horaris dels seus treballadors | València Diari

Mercadona implantarà la jornada laboral 5+2 en totes les seues botigues a partir del pròxim 3 d'agost. La mesura, que s'incorpora després d'haver fet una prova d'horaris en 31 supermercats, permetrà a tot el personal de botiga treballar 5 dies a la setmana i disfrutar de 2 dies de descans.

A demés, introduïx una iniciativa pionera en el sector, ja que tots els treballadors dels supermercats de Mercadona disposaran de 8 caps de setmana llargs a l'any, en els que tindran lliures el dissabte, diumenge i dilluns.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

D'esta forma ho ha signat la companyia que presidix Juan Roig amb el Comité Intercentres d'Empresa, format per la Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), en el marc de l'Observatori del Conveni Col·lectiu que la representació social i l'empresa van crear en 2019 per a impulsar mesures d'este tipus.

Mesures pioneres en la conciliació laboral i familiar

D'esta manera, Mercadona vol reforçar el seu «compromís amb l'ocupació estable i de qualitat» i amb la posada en marxa de «mesures pioneres de conciliació laboral i familiar», que la companyia promou des de fa més de 25 anys.

La mesura és fruit del compromís de l'empresa amb la creació de valor per a la seua plantilla i la labor d'impuls feta des de l'Observatori, el diàleg fluid del que permet i implementar propostes com les acordades entre Mercadona i els sindicats.

A partir del 3 d'agost, els treballadors de Mercadona podran disfrutar de 2 dies de descans setmanals i de 8 caps de setmana «de qualitat» a l'any compostos per dissabte, diumenge i dilluns. És la materialització d'un compromís que UGT mantenia amb els empleats i per al que ha treballat de manera Â«intensa i exhaustiva» durant un any i mig.

Empresa pionera en aspectes laborals i socials

Des de la companyia, la Directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, ha celebrat que este Ã©s «un dia molt especial per a Mercadona perquè la jornada laboral 5+2 representa un pas molt important en la millora contínua de les condicions laborals que caracteritza a la companyia des de fa més de 25 anys».

Durant tot este temps, moltes han sigut les iniciatives incorporades, des d'apostar per l'ocupació estable i de qualitat, a fer-ho de manera decidida per la igualtat; o compartir el 25% del benefici generat amb la plantilla, reforçar les mesures de conciliació i que el salari mínim en Mercadona siga un 50% superior al Salari Mínim Interprofessional quan una persona porta 4 anys en la nostra empresa.

«Estem convençuts de què este és el camí per a continuar millorant. I també, que cap d'estes mesures seria hui una realitat sense el Model de Qualitat Total i les aportacions dels treballadors i dels seus representants sindicals. Són ells, sense dubte, les persones que formen Mercadona, les que contribuixen a què continuem avançant per a estar a l'avantguarda i ser pionera en aspectes laborals i socials", conclou García.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Loteria: Cauen 166.000 euros en el territori valencià" "La Bonoloto deixa un premi en el territori valencià"