Mercadona implanta la jornada laboral de cinc dies en els seus supermercats

Els empleats tindran 8 caps de setmana llargs a l'any
Mercadona fa un canvi en els horaris dels seus treballadors | València Diari

Mercadona implantarà la jornada laboral 5+2 en totes les seues botigues a partir del pròxim 3 d'agost. La mesura, que s'incorpora després d'haver fet una prova d'horaris en 31 supermercats, permetrà a tot el personal de botiga treballar 5 dies a la setmana i disfrutar de 2 dies de descans.

A demés, introduïx una iniciativa pionera en el sector, ja que tots els treballadors dels supermercats de Mercadona disposaran de 8 caps de setmana llargs a l'any, en els que tindran lliures el dissabte, diumenge i dilluns.

D'esta forma ho ha signat la companyia que presidix Juan Roig amb el Comité Intercentres d'Empresa, format per la Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), en el marc de l'Observatori del Conveni Col·lectiu que la representació social i l'empresa van crear en 2019 per a impulsar mesures d'este tipus.

Mesures pioneres en la conciliació laboral i familiar

D'esta manera, Mercadona vol reforçar el seu «compromís amb l'ocupació estable i de qualitat» i amb la posada en marxa de «mesures pioneres de conciliació laboral i familiar», que la companyia promou des de fa més de 25 anys.

La mesura és fruit del compromís de l'empresa amb la creació de valor per a la seua plantilla i la labor d'impuls feta des de l'Observatori, el diàleg fluid del que permet i implementar propostes com les acordades entre Mercadona i els sindicats.

A partir del 3 d'agost, els treballadors de Mercadona podran disfrutar de 2 dies de descans setmanals i de 8 caps de setmana «de qualitat» a l'any compostos per dissabte, diumenge i dilluns. És la materialització d'un compromís que UGT mantenia amb els empleats i per al que ha treballat de manera Â«intensa i exhaustiva» durant un any i mig.

Empresa pionera en aspectes laborals i socials

Des de la companyia, la Directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, ha celebrat que este Ã©s «un dia molt especial per a Mercadona perquè la jornada laboral 5+2 representa un pas molt important en la millora contínua de les condicions laborals que caracteritza a la companyia des de fa més de 25 anys».

Durant tot este temps, moltes han sigut les iniciatives incorporades, des d'apostar per l'ocupació estable i de qualitat, a fer-ho de manera decidida per la igualtat; o compartir el 25% del benefici generat amb la plantilla, reforçar les mesures de conciliació i que el salari mínim en Mercadona siga un 50% superior al Salari Mínim Interprofessional quan una persona porta 4 anys en la nostra empresa.

«Estem convençuts de què este és el camí per a continuar millorant. I també, que cap d'estes mesures seria hui una realitat sense el Model de Qualitat Total i les aportacions dels treballadors i dels seus representants sindicals. Són ells, sense dubte, les persones que formen Mercadona, les que contribuixen a què continuem avançant per a estar a l'avantguarda i ser pionera en aspectes laborals i socials", conclou García.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Loteria: Cauen 166.000 euros en el territori valencià" "La Bonoloto deixa un premi en el territori valencià"