Mercadona implanta la jornada laboral de cinc dies en els seus supermercats

Els empleats tindran 8 caps de setmana llargs a l'any
Mercadona fa un canvi en els horaris dels seus treballadors | València Diari

Mercadona implantar√† la jornada laboral 5+2 en totes les seues botigues a partir del pr√≤xim 3 d'agost. La mesura, que s'incorpora despr√©s d'haver fet una prova d'horaris en 31 supermercats, permetr√† a tot el personal de botiga treballar 5 dies a la setmana i disfrutar de 2 dies de descans.

A dem√©s, introdu√Įx una iniciativa pionera en el sector, ja que tots els treballadors dels supermercats de Mercadona disposaran de 8 caps de setmana llargs a l'any, en els que tindran lliures el dissabte, diumenge i dilluns.

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

D'esta forma ho ha signat la companyia que presidix Juan Roig amb el Comit√© Intercentres d'Empresa, format per la Uni√≥ General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), en el marc de l'Observatori del Conveni Col¬∑lectiu que la representaci√≥ social i l'empresa van crear en 2019 per a impulsar mesures d'este tipus.

Mesures pioneres en la conciliació laboral i familiar

D'esta manera, Mercadona vol refor√ßar el seu ¬ęcomprom√≠s amb l'ocupaci√≥ estable i de qualitat¬Ľ i amb la posada en marxa de ¬ęmesures pioneres de conciliaci√≥ laboral i familiar¬Ľ, que la companyia promou des de fa m√©s de 25 anys.

La mesura √©s fruit del comprom√≠s de l'empresa amb la creaci√≥ de valor per a la seua plantilla i la labor d'impuls feta des de l'Observatori, el di√†leg fluid del que permet i implementar propostes com les acordades entre Mercadona i els sindicats.

A partir del 3 d'agost, els treballadors de Mercadona podran disfrutar de 2 dies de descans setmanals i de 8 caps de setmana ¬ęde qualitat¬Ľ a l'any compostos per dissabte, diumenge i dilluns. √Čs la materialitzaci√≥ d'un comprom√≠s que UGT mantenia amb els empleats i per al que ha treballat de manera ¬ęintensa i exhaustiva¬Ľ durant un any i mig.

Empresa pionera en aspectes laborals i socials

Des de la companyia, la Directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth Garc√≠a, ha celebrat que este √©s ¬ęun dia molt especial per a Mercadona perqu√® la jornada laboral 5+2 representa un pas molt important en la millora cont√≠nua de les condicions laborals que caracteritza a la companyia des de fa m√©s de 25 anys¬Ľ.

Durant tot este temps, moltes han sigut les iniciatives incorporades, des d'apostar per l'ocupaci√≥ estable i de qualitat, a fer-ho de manera decidida per la igualtat; o compartir el 25% del benefici generat amb la plantilla, refor√ßar les mesures de conciliaci√≥ i que el salari m√≠nim en Mercadona siga un 50% superior al Salari M√≠nim Interprofessional quan una persona porta 4 anys en la nostra empresa.

¬ęEstem conven√ßuts de qu√® este √©s el cam√≠ per a continuar millorant. I tamb√©, que cap d'estes mesures seria hui una realitat sense el Model de Qualitat Total i les aportacions dels treballadors i dels seus representants sindicals. S√≥n ells, sense dubte, les persones que formen Mercadona, les que contribuixen a qu√® continuem avan√ßant per a estar a l'avantguarda i ser pionera en aspectes laborals i socials", conclou Garc√≠a.

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Loteria: Cauen 166.000 euros en el territori valencià" "La Bonoloto deixa un premi en el territori valencià"