Set bones raons per a deixar que els teus fills s'avorrisquen

L'avorriment és una sensació que es presenta constantment entre els xiquets, especialment, a l'estiu. Encara que és una emoció que se sol interpretar en sentit negatiu, té molts beneficis per als més xicotets.

L'avorriment és una sensació que es presenta constantment entre els xiquets, especialment, a l'estiu. Encara que és una emoció que se sol interpretar en sentit negatiu, té molts beneficis per als més xicotets. A continuació, t'expliquem quins són.

  • Si els xiquets tenen períodes d'avorriment en què no estan fent res que els satisfaça, hauran d'utilitzar els seus propis recursos per a evitar-ho, i ací entra en joc la creativitat. Cal deixar que investiguen, que esbrinen i inventen quan no saben què fer.
  • Els pares han d'harmonitzar la reacció instintiva d'entretindre'ls amb alguna tasca i la culpabilitat de deixar que li la busquen sols, i no acabar en una sobreestimulació als xiquets.
  • Les activitats esportives, musicals i culturals poden beneficiar al desenvolupament físic, cognitiu, cultural i social d'un xiquet, però ells també necessiten temps per a si mateixos. D'aquesta manera, podran controlar el bombardeig d'estímuls de l'exterior i tindre els seus propis pensaments i ocupacions, descobrir els seus propis interessos i conéixer-se més a si mateixos.
  • No és necessari que qualsevol xiquet tinga un talent especial. Simplement, hem de deixar que la seua ment divague de tant en tant; és important per al benestar emocional i també, per a un bon funcionament mental.
  • És bo que els xiquets aprenguen a entretindre's per si mateixos i no esperar que els pares els controlen l'entreteniment tot el temps. A més, no és bo que normalitzen la idea que han d'estar sempre entretinguts per a sentir-se bé.
  • A l'estiu, s'intenta que els xiquets tinguen tot l'oci dirigit i el dia ocupat, però és important que aprenguen a valorar el seu temps i gestionar-lo. Véncer l'avorriment implica esforç, no cal donar-los tot fet.
  • El temps lliure és fonamental, les grans idees sorgeixen de moments de relaxació i, això, ajuda a desenvolupar moltes capacitats beneficioses. Gràcies a l'avorriment, el xiquet desenvolupa autonomia personal i pensament propi.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerten presència de listèria en diversos lots de botifarra distribuïda a València" "La salsa piri-piri arriba als supermercats de Mercadona"