Una empresa d'Elx crea un paquet per a PCR que detecta la soca britànica del Covid-19

Esta variant es caracteritza per ser més capaç de transmetre's, cosa que la convertix «en més interessant»
El nou kit pot detectar la nova soca | ACN

Una empresa de la localitat d'Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), ha creat un kit per a PCR amb reactius específics per a la detecció amb finalitats d'investigació de la variant britànica del Covid-19.

En declaracions a Efe Televisió, el director de Genetics PCR Solutions, Antonio Martínez-Murcia, ha explicat que l'objectiu és detectar la nova soca, que ja ha saltat del Regne Unit a altres països, inclosa Espanya, per a saber «com pot avançar respecte a les altres variants».

Ha relatat que esta variant es caracteritza per ser més capaç de transmetre's, cosa que la convertix «en més interessant». Segons Martínez-Murcia, en la mateixa prova de PCR per a detectar el Covid-19 es pot extraure material genètic per a conéixer si hi ha la nova soca.

El nou kit ja és objecte d'interés per part d'alguns hospitals i estarà disponible amb finalitats d'investigació a partir de la setmana que ve, una volta que culmine el procés de calibratge i validació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig advertix d'«actuacions contundents» contra festes el dia de Cap d'Any" "Altra localitat valenciana decreta mesures extraordinàries front el coronavirus"