Mónica Oltra creu que demanar que es denuncie al veí pot derivar en una caça de bruixes

La vicepresidenta ho considera una «expressió desafortunada»
Mónica Oltra considera que és una «expressió desafortunada» | El Español

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, considera «desafortunat» que s'inste a la ciutadania a denunciar al veí que incomplix les restriccions contra el Covid-19 perquè «genera eixe caldo de cultiu de caça de bruixes i acabarem denunciant al veí que ens cau malament».

Oltra, que ha participat este dimarts en els Desdejunis de l'Agència EFE en el Col·legi d'Advocats de València, s'ha mostrat sorpresa per l'expressió usada este dilluns per la delegada del Govern, Gloria Calero, i la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, els qui van demanar a la ciutadania que «no tinguen por» de denunciar i telefonar a la policia si un veí celebra una festa que incomplix les normes.

«Em va donar com un colp en el pit», ha afirmat la vicepresidenta, per a qui «una cosa és apel·lar a la responsabilitat» de la ciutadania i una altra, l'expressió «no tingues por a denunciar al teu veí». «No em pareix una frase afortunada perquè genera caldo de cultiu de caça de bruixes», ha assenyalat.

«És millor apel·lar a la responsabilitat en el sentit de socórrer»

Oltra creu que s'ha d'apel·lar a la responsabilitat més en el sentit de «socórrer», igual que en un accident, de manera que «si veig que en una casa estan entrant 30 persones i estan posant en risc la seua salut i la de la comunitat, en un moment donat puga telefonar a la policia».

Sobre aquelles persones que no complixen les normes decretades per a frenar els contagis, ha destacat que «veiem la festa» i a qui s'ix de la norma, però no «les milers de cases a on es complix amb la responsabilitat personal, més enllà, fins i tot, de la norma».

En este sentit, ha assenyalat que és necessari «continuar fent pedagogia i conscienciat a la ciutadania», i també «actuant des dels òrgans policials i judicials si fa falta» quan es contravé la norma i es posa en perill la seguretat i la salut.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Els 3 impostos que el govern espanyol acaba de pujar" "URGENT: 249 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies"