Les Naus presenten un pas de vianants anticovid i una parada de tramvia que avisa si es guarda la distància

Són propostes per a aproximar la innovació social a la població
Són mesures propostes han sigut de Les Naus | UNSPLASH

El centre d'innovació Les Naus de l'Ajuntament de València ha presentat este dilluns la campanya informativa 'Això és innovació social', amb un demostrador d'una parada de tramvia que alerta sobre les distàncies de seguretat, un pas de vianants anticovid i una marquesina que purifica l'aire.

Com ja va fer amb l'anterior campanya 'Persones innovant per a persones, Les Naus pretén divulgar la cultura innovadora i donar a conéixer la innovació a totes les persones perquè entenguen com esta millora les seues vides, ha informat el centre d'innovació en un comunicat.

La presentació d'estes iniciatives s'alinea amb l'estratègia d'innovació 'Missions València 2030', el compromís quint del que és el de comunicar el valor de la innovació a la societat valenciana. Durant l'acte han estat presents el regidor d'Innovació i Gestió del coneixement, Carlos Galiana; la directora de Relacions Institucionals de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato; i la directora de les Naus, Marta Chillarón.

Es vol aproximar la innovació a la gent

Carlos Galiana ha manifestat que volen «traure la innovació social al carrer perquè la gent entenga el valor social de la innovació, que viu envoltada d'innovació. Que la innovació no és sinònim de tecnologia». «Pot ajudar, però no és imprescindible. La innovació social afecta a les seues vides. Millora la vida de les persones», ha destacat.

Dins del concepte d''Això és innovació social' s'ha proposat buscar una solució a alguns dels problemes que està generant el coronavirus i donar resposta amb una idea que visibilitze el que és innovació social. Per a això s'ha sensoritzat una parada de tramvia amb la finalitat de protegir la distància de seguretat gràcies a uns sensors de moviment, que detecten quan els ciutadans estan a menys d'1,5 metres i activen un sistema d'alarma que il·lumina la parada de roig i emet un avís sonor.

A demés, s'ha implementat en un pas de vianants en la Marina una senyalística per a evitar aglomeracions, contactes frontals directes i conduir els fluxos de vianants en un sentit o un altre, i s'ha instal·lat una marquesina en el carrer de Colón, que és un panell vegetal que neteja l'aire i proporciona oxigen.

Totes estes accions han sigut possible gràcies a la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i La Marina de València que han cedit les seues instal·lacions per a portar-los avanços.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'avís que ha fet Simón per a «evitar mesures molt més dures i dràstiques»" "L'OMS vincula l'augment de casos a l'incompliment de les quarantenes"