Puig anuncia que el dijous es reuniran per a estudiar si la setmana que ve s'adopten noves mesures

Puig ha advertit que «si és necessari es prendrà alguna nova mesura la setmana que ve»
Estudiaran noves mesures | cedida

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que este dijous es mantindrà una reunió per a analitzar la situació epidemiològica del territori valencià i determinar si és necessari adoptar la setmana que ve noves mesures contra la propagació del coronavirus.

Sobre este tema, després de visitar les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic de València, ha aclarit que la voluntat del Consell és no aplicar més restriccions però, ha advertit, «si és necessari es prendrà alguna nova mesura la setmana que ve».

A demés, ha explicat que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, reclamarà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de demà que «es reduïsca la mobilitat entre regions i es garantisca el tancament perimetral del territori valencià».

S'analitzarà l'evolució

Per part seua, el dijous s'analitzarà l'evolució des d'una «posició serena, tranquil·la i prudent» i sobre este tema ha aclarit que no existix «cap indicador que siga el definitiu» per a decidir noves restriccions sinó que «cal tindre una visió global i sobretot es tindrà en compte l'estrés sanitari».

En qualsevol cas, ha reiterat que si la població complix la mesures actuals, respectar el tancament perimetral fins al 15 de gener, excepte les «finestres» entre el 23 i el 26 i el 31 i el 1, i les restriccions en aforaments i limitació horari nocturn i la resta de mesures de seguretat, «no farà falta prendre noves».

De la mateixa manera, ha augurat que l'impacte d'una possible nova ona al gener serà «molt de menor» si la societat assumix que este Nadal «serà diferent» i respecta les mesures de prevenció, però «si no s'actua en conseqüència serà molt major» la repercussió, ha alertat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 246 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies" "El nou sistema de la UPV que detecta Covid-19 en menys de 30 minuts"