Torna la tranquil·litat este dissabte al territori valencià

Després del fort temporal de vent d'este divendres, el cap de setmana recuperarem la calma amb un ambient molt poc hivernal
Torna el sol i la bonança este cap de setmana | València Diari

A últimes hores d'este divendres, una volta acabat este gran temporal que ha deixat ratxes de vent huracanades de fins a 137 km/h en Catí, en l'Alt Maestrat (Castelló). Este cap de setmana, poc a poc, el vent s'anirà calmant i tornarem a recuperar un temps més tranquil i solejat.

El vent va clarament a la baixa

Este dissabte, el vent encara bufarà fort a primeres hores però anirà clarament a la baixa al llarg del dia i, a últimes hores, pràcticament es calmarà en tot el territori valencià, excepte en les serres d'Alacant, a on encara seguiria bufant feble. En este cas, l'Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet), encara manté l'alerta per vent que a primeres hores encara pot bufar amb alguna ratxa destacable que supere els 80 km/h, en les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, i en l'interior de la província de València.

Mapa d'avisos per a este dissabte | Aemet

Quant a l'estat del cel, ens alçarem amb un cel radiant però, a mesura que vagen avançant les hores, arribaran núvols prims que no portaran més conseqüències que tapar de tant en tant el sol.

Les temperatures baixaran un poc este dissabte, sobretot les diürnes. No farà tant de vent de ponent i, en Castelló, entrarà marinada al migdia, cosa que farà que el termòmetre quede al voltant dels 19/20ºC. Ja no s'arribarà a valors de 22 o 24ºC com els que s'han registrat este divendres. En les províncies de València i Alacant, seguirà bufant el ponent de forma molt més feble i les temperatures quedaran al voltant dels 20ºC. Ambient molt atípic per a l'època de l'any.

Mapa de símbols per a este dissabte | Aemet

Diumenge molt plàcid però menys càlid

Diumenge seguirem amb el mateix estat del cel que dissabte. El sol predominarà en pràcticament tot el territori valencià i només alguns núvols prims taparan el sol de tat en tant. De cara a la vesprada, es faran més densos i espessos en Alacant. En la resta, el cel quedarà variable però predominarà el sol. La nit de dissabte a diumenge serà molt suau. No es baixarà dels 10ºC en el litoral i, en l'interior, quedaran per damunt dels 5ºC. Ambient poc fred.

El vent de ponent encara podrà bufar de forma feble en València a primeres hores, però tendirà a desaparéixer i, durant la vesprada, predominarà la calma anticiclònica. A pesar de tot, les temperatures diürnes seguiran baixant este diumenge, però encara quedaran per damunt del que tocaria per l'època. 

Els valors màxims se situaran entre els 16 i 18ºC en el litoral i entre 12 i 14ºC en l'interior. Les nits seguiran molt poc fredes amb valors que no baixaran dels 5ºC en l'interior i dels 10ºC en la costa.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Temporal de vent fort este divendres, però amb millores el cap de setmana" "Ventades fortes i ambient més ennuvolat"