La gota freda deixa més de 80 l/m2 amb un temporal marítim de primera categoria este dimecres

Les pluges han començat a descarregar amb intensitat forta i han deixat quantitats superiors als 80l/m2, amb una mar molt alterada que ha portat forces incidències
Arruixons en Nules | Consorci Provincial de Bombers

 

Ja anunciarem que la gota freda faria estralls i causaria moltes incidències, i a pesar de què la matinada i part del matí han sigut prou tranquils, en les últimes hores el temporal ha començat a agafar força i ha començat a descarregar tempestes fortes i a ocasionar molts problemes tant en la circulació terrestre com marítima, pel fort onatge.

La matinada ha sigut prou tranquil·la i bona part del matí també, amb pluges que eren més febles i disperses, però a mesura que la gota freda o DANA començava a col·locar-se davant la costa valenciana, les condicions han començat a canviar. La forta inestabilitat de la pertorbació ha fet que les pluges s’intensifiquessin deixant arruixons i tempestes fortes, amb quantitats que en algunes poblacions passaven dels 80 l/m2.

Estos colps d’aigua que queien en molt poc de temps han ocasionat greus problemes de circulació amb moltes incidències i greus inundacions. En este sentit, protecció civil ha rebut més de 800 trucades relacionades amb 561 incidències per les fortes pluges i també pel fort temporal de vent i onatge.

I és que, no només la pluja ha causat més d’un mal de cap, el fort vent i la mala mar han fet que la circulació marítima també fora complicada. S’han hagut de tancar accessos en alguns ports i, fins i tot, s’han tancat directament ports marítims, com és el cas del de Sagunt o el de Gandia, pel fort temporal, ja que les onades puntualment arribaven fins als 4 metres d’alçada amb cops de vent superiors als 90 km/h.

Seguirà el fort temporal els pròxims dies

La complicada situació meteorològica no s’acaba este dimecres. De fet, dijous i divendres el temporal empitjorarà en el sud de la comunitat, en Alacant i sud de València, on les alertes en estes comarques són roges per les pluges torrencials, el fort onatge i les ventades intenses. Podran caure més de 90 l/m2 en tan sols una hora i acumular-se’n més de 180 en un dia. En este sentit, s’han anul·lat cursos escolars per precaució.

En la resta del territori valencià, en les comarques més al nord, el temporal començarà anar a la baixa este dijous, amb un matí que serà més tapat amb encara la possibilitat d’algun arruixó però per la vesprada el temps serà més solejat. Tot i això, divendres les pluges tornaran a guanyar terreny amb una nova situació complicada per tempestes fortes.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴 MÉTEO ESPECIAL: Alerta màxima per l'empitjorament de la perillosa gota freda dijous" "🔴 MÉTEO ESPECIAL: La gota freda podrà generar una borrasca huracanada este dimecres"