L’huracà Juliette s’intensifica a categoria 3 en l’oceà Pacífic

En tan sols 6 hores, el cicló ha passat de categoria 1 a categoria 3, amb vents que arriben als 220 km/h. Ara mateix, es troba a 710 km del Cap de Sant Lucas, en Mèxic
L'huracà Juliette en l'oest de Mèxic | NOAA

 

Estes últimes jornades, totes les mirades mundials s’han centrat en el devastador huracà Dorian, que ha arrasat les Illes Bahames en l’Atlàntic i es dirigix cap a les costes de Florida este dimarts. Tot i això, en l’altra banda de Centreamèrica, hi ha Juliette, un altre huracà que ha passat més desapercebut però que comença a agarrar força.

Juliette es va iniciar este diumenge com a tempesta tropical però, poques hores després d’arribar a huracà de categoria 1, es va intensificar ràpidament fins a categoria 3, en tan sols 6 hores. Actualment, es troba a 710 km al sud-oest del Cap de Sant Lucas, en la Baixa Califòrnia, Mèxic, amb vents màxims sostinguts de fins a 180 km/h i ratxes que puntualment arriben als 220 km/h. 

Els pronòstics més recents fan preveure que el cicló seguirà evolucionant i intensificant-se fins a arribar a categoria 4 sobre un màxim de 5. Quan arribe a categoria 4, es trobarà a 730 km de les costes mexicanes amb vents que podran arribar fins als 260 km/h. De moment, però, el fenomen meteorològic no representa cap risc per a les costes de Mèxic.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"☀ PREVISIÓ: Dimecres solejat amb alguns arruixons de vesprada en l'interior" "⚫🌀 TRÀGIC DORIAN: 5 morts, mínim, en les Bahames per un huracà històric"