EN DIRECTE: Seguix el tercer dia del potent temporal

Les pluges ja passen dels 400 l/m² en punts de la Marina Alta. El temporal avança cap al nord i la situació no millorarà fins a últimes hores del dia
La borrasca 'Glòria' continua amb nosaltres durant esta jornada de dimarts | Twitter

Resum 21.00. Ara mateixa la situació és molt més tranquil·la, havent-se desplaçat el temporal cap a Tarragona i Catalunya en general. A poc a poc, les carreteres tornen a recuperar la normalitat, tot i que encara n'hi ha 36 tancades i 47 més afectades. Respecte de les escoles que demà tancaran, destaquen especialment les de Carcaixent i Alzira (la Ribera), a causa de la crescuda del Xúquer, tot i que també hi ha uns altres municipis que tancaren demà.

Un altre dels balanços trists són els ferits de la jornada, a destacar especialment el de Valladai els desapareguts, com el de Morella o el de Polop, dels qui encara no es tenen més notícies. A demés, encara hi ha veïns evacuats que no han pogut tornar a les seues cases, com els de Cullera o els de Peníscola, i es compta un mort més, en Carcaixent.

Actualització 21.08. Continuen tallades 36 carreteres i 47 més necessiten l'ús de cadenes per a circular.

Actualització 21.02. Els efectes del temporal en l'Horta Sud (València) d'este matí s'han notat en llocs com Massanassa, a on el barranc de Xiva baixava estranyament ple.

Actualització 21.00. La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'Exèrcit treballa per a netejar la plaça d'Ares, en l'Alt Maestrat (Castelló) un dels municipis valencians més afectats pel grossor de les capes de neu.

Actualització 20.49. L'Ajuntament de Cullera, en la Ribera (València), continua advertint als seus veïns que la situació de risc encara no ha passat, a pesar de que ja no plou des de fa hores, a causa de les possibles crescudes del riu Xúquera.

Actualització 20.31. Els bombers forestars de la Generalitat Valenciana treballant en Rocafort, en l'Horta Nord (València) per a retirar arbres caiguts pel temporal que tallaven completament la calçada.

Actualització 20.16. L'Ajuntament d'Alzira, en la Ribera (València), avisa als veïns que la crescuda màxima del Xúquer s'espera entre les 00.00 i la 01.00 e la matinada. Pel perill que suposa el desbordament del riu, es demana als veïns que estiguen atents a qualsevol avís d'incidència. De moment, per a demà dimecres 22 de gener les classes s'han suspés. És el segon municipi de la Ribera que ho anuncia, després de Carcaixent.

Actualització 20.05. L'anècdota divertida de la jornada la protagonitza este xic que ha anat a comprar el pa en caiac en Almenara, en la Plana Baixa (Castelló), després de que les pluges inundaren totalment la zona marítima de la població i haja causat prou destrosses, com es pot fer en les imàtgens.

Actualització 20.00.   El temporal inunda el refugi de Xàtiva i deixa desenes d'animals en perill

Actualització 19.49. Esta nit, a les 00.00, ja tindrem avisos meteorològics en cap comarca. Això sí, la mar continuarà presentant riscs, amb ones que poden arribar als 3 o 4 metres d'altura.

Actualització 19.30. Pluges ara mateixa ja aïllades en el centre i en el sud. Els registres actuals es donen, amb poca força, en el Baix Segura, en la zona de la costa.

Actualització 19.24. L'avís que s'ha donat de què s'havia trobat a l'home desaparegut en Morella ha resultat erroni. En realitat, era un familiar del primer, que també ha tingut problemes quan ha anat a buscar-lo.

Actualització 19.05. L'Ajuntament de Peníscola ha evacuat a 25 famílies de la Urbanització Voramar. 6 s'han ubicat en càmpings i hotels i, els altres, s'han traslladat a cases de familiars.

Actualització 18.51. L'Ajuntament de Carcaixent suspén les classes per a demà dimecres 22 de gener a causa de la Situació d'Alerta Hidrològica 0.

Actualització 18.49. Les càmeres de Vilafranca mostren els llevaneus treballant i, per la grandària, podem fer-nos una idea del grossor de la capa i del volum de les precipitacions.

Actualització 18.47. Localitzat en bon estat l'home perdut en Morella.

Actualització 18.39. S'han registrat numerosos rellamps en el territori valencià a causa de la tempesta elèctrica que ens ha afectat des d'este matí. Per demarcacions, les comarques de València han patit 1.376 descàrregues; les de Castelló, 870 i les d'Alacant, 550. A demés, 6.945 més han impactat en la mar.

Actualització 18.33. El riu Xúquer, per Alcàntera del Xúquer, en la Ribera (València) baixa ple, però amb la parada de la pluja els pronòstic en el curs baix són més optimistes.

Actualització 18.30. La CV-589 i la CV-590 en Moixent, en la Costera (València) torenen a la normalitat.

Actualització 18.23. La neu, en Sinarcas, en la Plana d'Utiel (València), ja comença a desfer-se. Comença a amainar el temporal.

Actualització 18.18. La neu rogenca que s'aprecia en la Serra d'Aitana (Alacant) demostra com el temporal ha portar partícules d'arena i pols del nord d'Àfrica fins a València.

Actualització 18.17. El curs baix del Segura, ja en terres valencianes, arrastra els residus acumulats per les pluges en Múrcia.

Actualització 18.15. L'Ajuntament de Gandia, un dels primers que va avisar ahir de què tancarien les escoles hui, acaba d'informar de què demà es reprén tota l'activitat amb normalitat.

Actualització 18.10. Cases en Vilafranca (Alt Maestrat) que no han resistit la força de la neu i s'han afonat pel sostre.

Resum 17.56. Ara mateixa al llarg del territori valencià continuen tallades un total de 43 carreteres i en altres 45 és obligatori l'ús de les cadenes. A demés, els ports de València, Sagunt i Gandia continuen tancats a causa del temporal. També s'han vist afectats els passatgers del tren regional Ontinyent-Alcoi, que no circula pel temporal. 

La borrasca 'Glòria' ha ocasionat l'arribada d'un tornado en Vilamarxant, en el Camp del Túria (València), que al seu pas ha causat grans desperfectes en la localitat. Per altre costat, el riu Xúquer continua provocant desperfectes en el seu pas per la Ribera (València), a on també ha portat problemes en Cullera, en la Ribera Baixa, obligant a llevar diferents cotxes situats en zones pròximes al riu. 

Ara mateixa, ja no hi ha rastre de la tempesta elèctrica que ha entrat este matí en la major part del territori valencià i les precipitacions comencen a afluixar. Davant d'esta situació més estable, els bombers dels diferents municipis valencians estan treballant per a netejar i arreglar tots els desperfectes que ha causat el pas de la borrasca 'Glòria'.

Actualització 17.48. El càmping de Les Palmeres, en Sueca, en la Ribera Baixa (València), s'ha tornat a incendiar i bombers de Cullera han anat a apagar el foc. 

Actualització 17.45. El pas del temporal 'Glòria' ha causat molts desperfectes en els edificis de primera línia de mar en Cullera, a on ara els bombers estan actuant per arreglar la situació. 

Actualització 17.41. Ara mateixa els bombers del parc de l'Eliana estan treballant en els desperfectes que ha causat el tornado en Vilamarxant, el Camp del Túria (València).  

Actualització 17.33. En Moncofa, en la Plana Baixa (Castelló), els bombers continuen treballant per a traure aigua de les zones inundades i que tot torne a la normalitat. 

Actualització 17.24. Ara mateixa, un total de 43 carreteres estan tallades per tot el territoti valencià, la majoria en la província de Castelló, i en altres 45 és obligatori l'ús de les cadenes. 

Actualització 17.21. El tren regional entre Ontinyent i Alcoi hui no circula a conseqüència del temporal.  

Actualització 17.17. En Carcaixent, en la Ribera (València), el ban municipal avisar de què es retiren els cotxes pel possibles desbordaments, com ja s'ha fet en Alzira o en Cullera. A demés, s'advertix que el màxim perill pot estar cap a la mitjanit de hui, en funció de com baixe l'aigua del curs alt del Xúquer.

Actualització 17.13. La carretera CV-41 entre la Pobla Llarga i Alzira està tallada pel desbordament d'un barranc pròxim a la zona. 

Actualització 16.57. El barranc de la Llosa, en la PLlana Baixa (Castelló) a punt de desbordar-se a causa de les pluges acumulades des del migdia. Situació de risc.

Actualització 16.47. La zona del Brosquil en Cullera, en la Ribera Baixa (València) ha sigut la més afectada pel pas del riu Xúquer. 

Actualització 16.26. El riu Vaca es desborda en el seu pas per Simat de la Valldigna, en la Safor (València). 

Actualització 16.10. Els bombers de València han rescatat a 5 persones que estaven incomunicades i sense menjar en Bocairent, la Vall d'Albaida (València). 

Actualització 16.05. El temporal marítim continua deixant grans ones en diferents platges de la costa valenciana.

Actualització 15.30. El riu Xúquer continua baixant molt carregat en Alzira (en la Ribera), cosa que afecta als municipis de més avall del curs, com Cullera, en la desembocadura.

Actualització 15.26. Després de concentrar-se la tempesta elèctrica en l'Àrea Metropolitana de València, a estes hores plou, sobretot, en el Vinalopó Mitjà (Alacant) i en la Costera (València). Les precipitacions comencen a afluixar.

Actualització 15.15. Les màquines llevaneu van a estall per a poder obrir el pas en el municipi d'Ares, en el Maestrat (Castelló).

Actualització 15.10. La platja d'Almassora, en la Plana Alta (Catelló), ha quedat plena de pedres a causa del temporal. La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, visita la zona afectada.

Actualització 14.57. Estat en què baixa el riu Grande, en Quesa, la Canal de Navarrés (València).

Actualització 14.36. En Benassal, l'Alt Maestrat (Castelló), continua nevant intensament, a on la circulació és molt complicada per l'elevada espessor de la neu. 

Actualització 14.30. En Benagéver, en els Serrans (València), comença a nevar ara mateixa. 

Actualització 14.15. L'embassament de Beniarrés, en el Comtat (Alacant), està completament al màxim de la seua capacitat i s'han obert les 3 comportes per a traure l'aigua.

Actualització 14.10. L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, recomana la retirada dels vehicles de la vorera del riu des del Pont de Ferro cap avall així com de totes aquelles zones habitualment inundables. També ha volgut tranquil·litzar a la població. 

Actualització 14.07. La pluja ha provocat l'enfosament interior d'un domicili en el número 5 del carrer Sant Josep en Xàtiva, la Costera (València). 

Actualització 14.00. L'Ajuntament de Cullera ha informat a la població que davant la crescuda del riu Xúquer vajen amb molta prudència. 

Actualització 13.56. L'autovia de l'A-7 a l'altura d'Alberic, la Ribera Alta (València), continua completament inundada

Actualització 13.46. L'Ajuntament de València ha suspés la processó dels bults del bateig de Sant Vicent Ferrer de demà a causa del temporal.

Actualització 13.44. A la desembocadura del barranc de Carraixet, en Alboraia, en l'Horta Nord (València), arriba l'aigua amb gran intensitat

Actualització 13.31. La intensa pluja en Segorbe, en l'Alt Palància (Castelló), han causat inundacions en algunes zones del municipi i han alçat clavegueres.

Actualització 13.24. Carretera totalment inundada entre Alberic i Carcaixent, que fa impracticable la unió d'estes dos ciutats de la Ribera.

Actualització 13.23. L'Ajuntament d'Alacant tanca un carril de l'avinguda de la Vila Joiosa, que discorre arran de mar, pels riscos pel temporal.

Actualització 13.22. La tempesta elèctrica en la Ciutat de València s'ha fet notar des del migdia i encara dura.

Actualització 13.21. El curs baix del Riu Serpis, en Gandia, cada volta més ple, després d'haver ja obligat a evacuar veïns en el Mareny de Rafalcaïd.

Actualització 13.19. Emergències de la Generalitat Valenciana ha activat el pla especial per inundacions en els municipis de la Conca Baixa del Riu Xúquer.

Actualització 13.16. En Moncofa, en la Plana Baixa (Castelló), l'avinguda Marenostrum està totalment inundada pel temporal. 

Actualització 13.15. La pedregada que ha caigut este matí en Moncada, l'Horta Nord (València), a causa de la pluja i el fred registrats en la localitat.

Actualització 13.12.  Tornado en Vilamarxant, en el Camp del Túria (València), que al seu pas ha causat grans desperfectes en la localitat. 

Actualització 13.10. Els desperfectes també s'han notat en el litoral d'Alacant, a on la ciutat ha patit desperfectes en la Platja del Cap de l'Horta.

Actualització 13.09. El Xúquer, al seu pas per Alberic, continua totalment damunt de la carretera.

Actualització 13.08. Els bombers de València rescaten a una dona en el municipi de Rafelguaraf, en la Ribera Alta. 

Actualització 13.00. El Pou Clar d'Ontinyent, en la Vall d'Albaida (València), porta una gran quantitat d'aigua a conseqüència de les pluges que està deixant el temporal. 

Actualització 12.56.  Pareix que el cabal del riu Serpis s'ha controlat al llarg del matí i la situació ja no presenta cap risc. 

Actualització 12.55. Des del Consorci de Bombers de la Ribera han rescatat a diferents  persones atrapades en cotxes i han fet servicis per aigua en eixir-se'n el riu Xúquer en el terme d'Alberic. 

Actualització 12.43. Els Ports de València, Sagunt i Gandia continuen tancats a causa del temporal.

Actualització 12.42. El cabal del riu Xúquer al seu pas per la localitat de Sueca, la Ribera Alta (València). 

  

Actualització 12.36. L'Ajuntament d'Alacant tanca l'accés per complet a la platja del Postiguet a conseqüència d'un abocament amb forta olor de gasoil.

Actualització 12.34. En Cullera, la Ribera Baixa (València), també estan patint inundacions en algunes zones del municipi a conseqüència del temporal. 

Actualització 12.28. La situació empitjora en Alzira a conseqüència del desbordament del riu Xúquer en el seu pas per la Ribera Alta (València). 

Resum 12.25. El matí ha començat amb molta intensitat al llag de tot el territori valencià. Ha entrat una tempesta elèctrica, acompanyada d'un fort vent i molta pluja, que ha cobert tot el cel amb un color groguenc. A demés, ha vingut també amb grans llampecs que cada volta il·luminaven per complet les ciutats.

  

Les fortes pluges han provocat el desbordament del riu Xúquer al seu pas per la localitat d'Alberic, en la Ribera Alta (València), a on s'ha prohibit la circulació. A demés, també ha arribat fins a Alzira, la Ribera Alta, a on recomanen que desconnecten els aparells electrodomèstics dels baixos. 

  

Ara mateixa, un total de 40 carreteres valencianes estan tallades i en altres 28 és obligatori l'ús de cadenes. I el temporal marítim ha fet que moltes platges valencianes desapareguen per complet i que diferents ports continuen tancats. L'aigua també ha causat l'evacuació d'una residència en Daimús, en la Safor (València).

Actualització 12.20. El desbordament del riu Xúquer també arriba fins a Alzira, la Ribera Alta (València), on recomanen que desconnecten els aparells electrodomèstics dels baixos. 

Actualització 12.13. Las neu ha aguantat la pluja en Banyeres de Mariola, en l'alcoià (Alacant), a on l'espessor arriba fins els 20-30 centímetres. 

Actualització 12.08. El temporal marítim continua causant grans ones en les platges valencianes. 

Actualització 12.02. La tempesta elèctrica ha deixat algunes zones de la ciutat de València inundades per la gran quantitat de pluja que ha deixat. 

Actualització 11.52. Els municipis de la comarca dels Ports,(Castelló), com és el cas de Castellfort, han quedat completament blancs per la neu. 

Actualització 11.41. El riu Xúquer s'ha desbordat per l'autovia A-7, a l'altura d'Alberic, en la Ribera Alta (València). 

Actualització 11.26. El granís cau amb molta intensitat en Bètera, en el Camp del Túria (València). 

Actualització 11.22. Evacuen a persones majors d'una residència en Daimús, la Safor (València), a conseqüència del temporal. 

Actualització 11.21. El temporal marítim causa la desaparició d'algunes platges de la comarca de la Safor (València). 

Actualització 11.15. Esta passada nit de dilluns, cap a les 23.11 hores, un home ha hagut de ser rescatat en el Parc Natural de l'Albufera de València. 

Actualització 11.10. En València la tempesta elèctrica ha arribat amb molta intensitat, a on els llampecs il·luminen per complet el cel. 

Actualització 11.07. La tempesta elèctrica està deixant imàtgens impressionants en alguns municipis alacantins, com en Redovà, el Baix Segura. 

Actualització 11.00. El temporal marítim està provocant grans destrosses en Almassora, en la Plana Alta (Castelló). 

Actualització 10.58. La grandària del granís que està caient en els municipis valencians, com en Bigastre, en el Baix Segura, (Alacant), és molt gran. 

Actualització 10.51. La Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant ha tallat el trànsit en l'avinguda de la Vila Joiosa -la Cantera-, més pròxima a la mar. 

Actualització 10.50. Des de Rocafort, en l'Horta Nord (Valencia), arriben les primeres imàtgens del granís que està caient per la zona. 

Actualització 10.48. En diferents municipis del voltant de València està començant a granissar amb molta intensitat. 

Actualització 10.42. En Forcall, en els Ports (Castelló), ha caigut el sostre de l'aparcament del Centre de Salut a conseqüència del temporal. 

Actualització 10.35. El riu Xúquer s'ha desbordat en el seu pas per Alberic, la Ribera Alta (València), i s'ha prohibit la circulació per tot el municipi. 

Actualització 10.34. En València ciutat s'està vivint una tempesta elèctrica, amb un fort vent, molta pluja i grans llampecs.

Actualització 10.26. Una tormenta elèctrica està arribant cap al territori valencià, deixant espectaculars imàtgens i provocant inundacions, com en Torrevieja, el Baix Segura (Alacant). 

Actualització 10.19. Els usuaris de l'estació de tren d'Alcúdia han d'accedir a les vies per l'edifici, ja que el pas inferior està completament inundat. 

Actualització 10.15. Des de l'Ajuntament de Peníscola, el Baix Maestrat (Castelló),  informen que 180 veïns estan sense subministrament elèctric a conseqüència de les inundacions que han patit diferents comptadors en la zona. 

Actualització 10.10. El temporal continua causant imperfectes i talls en les carreteres del territori valencià. El trànsit en la carretera entre Canals i l'Alcúdia de Crespins està només obert per Vila-Adela i el camí de la fàbrica Danone o per les autovíes del voltant dels municipis. 

Actualització 10.08. El temporal de neu en els Ports (Castelló), està sent històric. Molts municipis de la zona, com Morella, es troben incomunicats. 

Actualització 10.00 hores. La Policia Local de Gandia comunica la prohibició d'accés al Mareny de Rafalcaïd

Actualització 9.52. L'Ajuntament de Castelló ha informat que a causa del temporal, estaran tancats durant tot el dia el refugi antiaeri de la plaça Tetuan, el Castell Vell i el Fadrí.

Actualització 09.50 hores. Un total de 12 vies estan tallades al trànsit en la localitat de Dénia, en la comarca de la Marina Alta (Alacant). Cal destacar la CV-724 i la carretera que unix esta població amb la d'Ondara.

Actualització 09.40 hores. Problemes per algunes vies de comunicació tallades en la comarca de la Ribera Alta i Baixa, com és el cas de la CV-505, entre Alzira i Albalat. Altres carreteres presenten problemes, com la CV-50 entre Alzira i Tavernes de la Valldigna i la CV-41, des de Carcaixent fins a la Pobla Llarga.

Actualització 09.40 hores. La Diputació de València informa d'algunes carreteres tallades, especialment en la comarca d'Utiel-Requena, com és el cas de la CV-391 i la CV-392.

Actualització 09.35 hores. Espectaculars imàtgens de la nevada que ha afectat Vilafranca, en la comarca de l'Alt Maestrat (Castelló), amb uns carrers impracticables per a la circulació.

Actualització 09.35 hores. D'esta forma es troba la porta del consultori de la localitat de Vistabella del Maestrat, en la comarca de l'Alcalatén (Castelló), a on el vent ha fet que s'acumule la neu en l'entrada del centre.

Actualització 09.30 hores. El riu Sellent baixa amb un gran cabal al seu pas per la localitat de Bolbaite, en la comarca de la Canal de Navarrés (València) i que està donant molts problemes per inundacions en la comarca de la Ribera Alta.

Actualització 09.25 hores. Problemes per a circular en alguns camins de la ciutat de Castelló, com és el cas del camí del Serradal, que unix la capital amb el Grau.

Actualització 09.20 hores. Carrers inundats en el llogaret de Cogullada, de la localitat de Carcaixent, en la comarca de la Ribera Alta (València).

Actualització 09.15 hores. El riu Clariano al seu pas per la localitat d'Ontinyent, en la comarca de la Vall d'Albaida (València), ha baixat el seu cabal i des de l'Ajuntament s'informa de què els veïns evacuats ja poden tornar a les seues cases.

Actualització 09.05 horesDades de precipitació més destacades fins a les 08.30 hores segons l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), amb més de 110 litres l/m² en la localitat de Barxeta.

Actualització 09.00 hores. Les màquines llevaneu seguixen treballant a ple rendiment per a poder transitar no només en les carreteres, sino també en els carrers de les poblacions de l'interior de Castelló.

Actualització 08.45 hores. El fort onatge ha destrossat molts punts del litoral valencià, com és el cas de la platja d'Almassora, en la comarca de la Plana Alta (Castelló), que, una volta més, és una de les platges més castigades de la costa castellonenca.

Actualització 08.40 hores. Esta matinada molts punts del territori valencià no només han sigut afectats per la pluja, vent i neu, també s'han generalitzat les tempestes, com es veu en esta imatge dels llamps registrats, especialment en Castelló i al sud d'Alacant.

Actualització 08.25 hores. Ara mateixa una tempesta acompanyada de granís afecta a la ciutat d'Elx, en la comarca del Baix Vinalopó (Alacant), amb precipitacions que entren de mar cap a terra.

Actualització 08.20 hores. La Direcció General de Trànsit ha anunciat el tall provisional de l'autopista AP-7 en la localitat de Santa Magdalena de Polpís, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló), després de bolcar un camió. Este incident està causant retencions quilomètriques al seu pas per este municipi

Actualització 8.15 hores. L'AEMET ha activat per a hui avisos en tot el territori valencià excepte en les comarques del sud d'Alacant. Molta precaució en les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, la Safor, la Ribera Baixa i Alta, la Costera, la Vall d'Albaida i la Canal de Navarrés, amb avisos de nivell taronja.

Actualització 08.05 hores. L'Ajuntament d'Algemesí ha anunciat a primeres hores del matí la suspensió de les classes pels problemes que ha ocasionat el temporal en centres escolars.

Actualització 08.00 hores. Situació complicada en la comarca dels Ports, amb gruixos de neu que superen des d'anit els 30 cm. Les màquines llevaneu treballen per a netejar les carreteres durant esta jornada.

Resum 8.00. Continua la tercera jornada d'esta històrica llevantada que està causant problemes en tot el territori valencià. Les pluges en tot l’episodi ja superen l’espectacular xifra de 400 l/m² en algunes localitats del sud de València i s’esperen que puguen caure encara 100 l/m² més del que ja portem acumulats al llarg d'esta jornada de dimarts.

A demés, cal vigilar també les conques fluvials, ja que la cota de neu comença a pujar i el desgel també afavorirà la crescuda dels riusLes ratxes de vent seguiran sent molt fortes i es manté durant tota la jornada de hui el fort temporal marítim. La situació no millorarà fins a últimes hores del dia, quan el temporal començarà a amainar.

Actualització 7.50 hores. L'Ajuntament de Torrevieja ha decidit suspendre les classes a causa del temporal, ja que alguns carrers i accessos de la localitat presenten problemes per inundacions.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estes localitats valencianes suspenen les classes este dimarts per la borrasca 'Glòria'" "El temporal encara no s'ha acabat este dimarts"