Un terratrèmol de 6,4 fa tremolar les Filipines i provoca un aparatós incendi en un centre comercial

El potent sisme hauria provocat algunes destrosses en una escola, en un hospital i, fins i tot, hauria iniciat un foc en un centre comercial en General Santos, però es desconeix si hi ha víctimes mortals
Efectes del terratrèmol en una escola de 'Cor Jesu' en Digos, Davao del Sur | Twitter

Un notable terratrèmol de 6,4 graus en l'escala de Richter ha sacsejat este dimecres l'illa de Mindanao, al sud de les Filipines, sense que en estos moments les autoritats hagen informat de víctimes i destrosses greus.

El Servici Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica en tot el món, ha informat que el moviment tectònic ha tingut lloc a les 19:37 hora local (11:37 GMT) i el seu epicentre s'ha situat a uns 7,7 quilòmetres de la localitat de Columbio.

El terratrèmol s’ha produït a 14 quilòmetres de profunditat. Els mitjans de comunicació locals han difós les imàtgens dels primers efectes com, per exemple, un supermercat amb estants caiguts i aliments per terra, l’evacuació d’un hospital i d’un centre comercial, una escola amb unes impressionants esquerdes i, fins i tot, el tremolor hauria iniciat un greu incendi en el centre comercial de la ciutat de General Santos a causa d’una fuga de gas.

Filipines, un país acostumat als terratrèmols

Filipines se situa damunt del que es coneix com l'Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada per uns 7.000 tremolors a l'any, la majoria, poc intensos. Segons els experts, terratrèmols de magnitud superior a 5 es registren de manera esporàdica al sud de Mindanao, Batanes i la regió oriental de Bicol.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alguns canvis a partir del migdia de dijous, amb poca gelor de tardor" "Fresca matinera i ambient més càlid al migdia este dimecres"