Els xiquets nascuts hui en dia patiran tota la seua vida problemes de salut pel canvi climàtic

D'esta manera ho conclou l’informe ‘Lancet Countdown’ basant-se en què els líders polítics no estan fent res actualment per a reduir la contaminació
La contaminació tindrà greus conseqüències per a la salut dels xiquets | Arxiu

Males notícies per a les noves generacions: els xiquets que nasquen hui en dia patiran problemes de salut durant tota la seua vida a causa del calfament global i el canvi climàtic. D'esta manera ho conclou l’informe anual ‘Lancet Countdown’, publicat per la revista mèdica ‘The Lancet’, basant-se en indicadors de salut i perspectives de futur, marcades per la passivitat dels líders polítics per a reduir la contaminació.

Elaborat per 120 experts de 35 institucions, entre les que es troben l’Organització Mundial de la Salut (OMS) o el Banc Mundial, l’informe dictamina que la greu situació climàtica que vivim farà que la generació nascuda en l’actualitat patisca tota la vida problemes de salut que s’aniran agreujant a causa del calfament global, sempre que no s’apliquen les mesures acordades en París, que pretén limitar l’augment de la temperatura global a 2 graus respecte a l’era preindustrial.

Les infeccions o l’alimentació, principals problemes de salut

Segons estes dades, la reducció del rendiment de la terra, amb l’augment dels preus que això implicarà per als productes de primera necessitat, pot causar una crisi alimentària, que afectarà especialment als xiquets i als lactants. De fet, en els últims 30 anys, la producció d’arròs, soja o blat de moro ja s’ha reduït entre un 2% i un 4%.

Les indústries són una de les principals fonts de contaminació | Arxiu

Les infeccions també seran un problema, ja que l’augment de les temperatures farà incrementar les diarrees. Amb el pas dels anys, l’esperança de vida es pot reduir degut als problemes respiratoris i cardiovasculars derivats de la contaminació. Els fenòmens meteorològics extrems, com les onades de calor, també seran problemes per a la salut de les persones. Els seus efectes col·laterals, com ara els incendis forestals, empitjoraran l’ecosistema.

Per esta raó, els autors de l’informe demanen actuacions urgents i immediates per tal de frenar este futur poc esperançador, aplicant mesures com ara l’eliminació de l’ús del carbó, incrementar el transport públic o preparar el sistema sanitari per a esta situació.

Dades per a l’esperança

Més allà d'este futur catastrofista, l’informe també compta amb dades esperançadores, ja que els experts afirmen que, si es complixen els acords de París, en molts països, els xiquets viuran la fi de l’ús del carbó o de l’ús de vehicles contaminants que funcionen amb gasoil o gasolina. Estos menuts, una volta complisquen 31 anys, podrien incús vore l’eliminació total de les emissions.

No obstant, per a això cal que els països es posen d’acord i apliquen amb rigor els acords assolits en París, ja que si no, el futur estarà marcat per molts problemes de contaminació i de salut que tindran un greu efecte en el desenvolupament d'estes criatures.        

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Apareix un barco desaparegut des de fa més de 100 anys en les Cascades del Niàgara" "Comencen a pujar lentament les Tº diumenge amb un oratge un poc més mogut"