Tot el que has de saber sobre la nova xarxa d’EMT València

Autobús de l'EMT València

La nova xarxa d’EMT començarà el seu recorregut després de falles | Ajuntament de València


Rebre les notícies de València Diari

 

Més de 15 línies de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València es voran afectades d’alguna manera pels canvis que es faran en el servici després del tancament de la Plaça de l’Ajuntament al trànsit rodat i l’ampliació de carrils bus en el carrer de Colón. D’esta manera quedaran les línies segons arreplaga l’EMT en la web que promociona estos canvis:

 

Plànol nova xarxa d'EMT València

La nova línia d’autobús d’EMT València | Ajuntament de València

 

La línia 5 desapareix

La línia 5, que actualment envolta el centre històric pels mateixos carrers pels que discorre l’anell ciclista, desapareix, i altres dos assumixen el seu recorregut. La línia de nova creació C1 recorrerà des de l’Estació del Nord fins a Porta de la Mar passant per Guillem de Castro, Blanqueria i Comte Trénor i Pintor López.

 

Des de la Porta de la Mar entrarà cap a la Plaça de l’Ajuntament i farà les següents parades: carrer de la Pau (a on coincidirà amb les línies 4, 6 i 31, que després es desvien per Poeta Querol); Plaça de la Reina; Plaça de l’Ajuntament-Mercat; Plaça de l’Ajuntament-Correus i Marqués de Sotelo-Periodista Azzati. Estes quatre parades seran exclusives d’esta línia, que tindrà una freqüència de quatre minuts.

 

La línia 28 deixa de passar pel centre

L’altra línia que farà el recorregut que fins ara feia la 5 és la 28, que connecta el centre amb la Ciutat de l’Artista Faller. Actualment, esta línia entra pel carrer la Pau fins a la plaça de la Reina, va a la de l’Ajuntament i ix pel carrer de les Barques, des d’on s’enfila a l’Albereda per a tornar a la Ciutat de l’Artista Faller.

 

Ara, deixa de passar pel centre i per l’Albereda i, des de Tetuan, continuarà fins a Colón, Guillem de Castro i el Pont de les Arts, per a on pujarà fins a Joaquín Ballester per Pare Ferrís, en compte de per l’avinguda de Burjassot. En Joaquín Ballester, girarà a la dreta per a continuar cap a la Ciutat de l’Artista Faller per l’avinguda de Burjassot i el seu recorregut habitual.

 

La línia 4 acurta el recorregut en el centre

La línia 4 acurta el seu recorregut en el centre. Ara, en lloc d’entrar fins a la plaça de la Reina i la de l’Ajuntament, es quedarà en Poeta Querol. Des d’allí, girarà per Pintor Sorolla, a on enllaçarà amb el seu recorregut actual fins a Natzaret. Esta línia podrà enllaçar amb la C1 en la parada Porta de la Mar – Palau de la Justícia.

 

La línia 8 no envoltarà el Palau de la Justícia

La línia 8 manté el seu recorregut d’anada actual des de l’Hospital la Fe fins a la parada de Pintor Sorolla. Des d’allí, en lloc d’envoltar el Palau de Justícia, anirà a la parada de Porta de la Mar – Plaça i tornarà per Colón i Xàtiva fins a la parada que fa actualment en el carrer d’Alacant.

 

La línia 9 talla gran part del seu recorregut en el centre

La línia 9 talla gran part del seu recorregut en el centre de la ciutat i deixarà d’arribar a l’Albereda. Ara, després de passar per Sant Agustí, girarà per Sant Pau i donarà la volta vorejant el Lluís Vives. Allí, pararà en el nou bescanviador del carrer Xàtiva (entre la boca de metro i la gasolinera) i seguirà per Guillem de Castro fins a girar a l’esquerra al carrer Jesús, a on continuarà amb el seu recorregut habitual. Per a arribar a l’Albereda, s’haurà d’agarrar la línia 11 en la parada del carrer de Sant Pau.

 

La línia 10 deixa de passar per la plaça de l’Ajuntament

La línia 10 modifica el seu recorregut perquè deixa de passar per la plaça de l’Ajuntament en sentit Sant Marcelino. D’esta manera, després de parar en Plaça d’Amèrica, continuarà per Navarro Reverter (en lloc de per Sorní) i enllaçarà amb Colón en la Porta de la Mar. Des de Colón, continuarà per Xàtiva i Guillem de Castro fins a enllaçar amb el seu recorregut actual en el carrer de Jesús. El recorregut a la volta de Sant Marcelino a Benimaclet no canvia, encara que sí que es modifiquen les parades, que ara seran Periodista Azzati – Plaça de l’Ajuntament i Barques – Plaça de l’Ajuntament.

 

La línia 11 deixarà d’entrar pel carrer de la Pau en sentit Patraix

La línia 11 també deixarà d’entrar pel carrer de la Pau en sentit Patraix. D’esta manera, després de la seua parada enfront del Temple, continuarà fins a la Porta de la Mar per a fer el mateix recorregut que la 10 per Colón, Xàtiva, Guillem de Castro i el carrer de Jesús, a on reprendrà la seua ruta actual. En sentit cap a Orriols, manté el seu recorregut habitual des del Mercat Central cap a la plaça de l’Ajuntament, el carrer de les Barques, Pintor Sorolla, Porta de la Mar i l’Albereda.

 

La línia 13 modifica el seu recorregut en sentit Ciutat dels Arts

La línia 13 modifica el seu recorregut en sentit Ciutat dels Arts: quan arriba a Colón, en lloc de continuar cap a l’Ajuntament, girarà pel Palau de Justícia cap a la Porta de la Mar, Navarro Reverter i la Plaça d’Amèrica i tornarà per Jacinto Benavente i Alcalde Reig fins a la rotonda enfront de les Arts, a on reprendrà el seu recorregut habitual.

 

La línia 16 no entrarà pel carrer de la Pau

La línia 16 tampoc entrarà pel carrer de la Pau i girarà des de Tetuan cap a la Porta de la Mar directament. Des d’allí, eixirà a l’Albereda, des d’on tornarà cap a Vinalesa pel seu recorregut habitual.

 

La línia 19 acurta el seu recorregut en la plaça de l’Ajuntament

La línia 19 acurta el seu recorregut en la Plaça de l’Ajuntament. En lloc de seguir per Sant Vicent fins a la cantonada amb la Plaça de l’Ajuntament, girarà per Sant Pau per a eixir a Marqués de Sotelo. Tindrà el seu inici de ruta en la parada que es troba darrere de l’Institut Lluís Vives, des d’on reprendrà el seu recorregut pel carrer d’Alacant per a enfilar Gran Via i Regne de València.

 

La línia 26 tampoc passarà pel carrer de la Pau

Igual que la 16, la línia 26 també deixarà el seu recorregut pel carrer la Pau per a continuar des de Tetuan fins a la Porta de la Mar i d’ací seguir per Albereda per a tornar cap a Moncada.

 

La línia 40, la que més canvia

La línia 40 té un dels canvis de recorregut més notables. En lloc de passar per tota l’avinguda Regne de València, en el seu recorregut d’anada cap a l’Estació del Nord, girarà per Císcar i Conde Salvatierra fins a Colón. Recorrerà el carrer comercial sancer i arribarà fins a Sant Agustí, a on girarà a la dreta per a entrar en la plaça de l’Ajuntament per Periodista Azzati. A pesar d’això, no pararà en la plaça de l’Ajuntament i només utilitzarà el lateral per a baixar per Roger de Lauria. Al final d’este carrer, creuarà Colón i continuarà per Hernán Cortés fins a la Gran Via, de la que recorrerà un tram fins que torne a girar a la dreta en Joaquín Costa. Recuperarà el seu recorregut habitual al final d’este carrer, quan arriba a Regne de València.

 

La línia 62 tampoc entrarà en la plaça de l’Ajuntament

La línia 62 també canvia el seu recorregut per a no entrar en la plaça de l’Ajuntament. En lloc de girar des de l’Avinguda de l’Oest per Periodista Azzati per a enfilar per Sant Vicent i entrar en la plaça, continuarà fins al final de l’Avinguda de l’Oest i girarà per Sant Pau. Des d’allí, donarà la volta per Marqués de Sotelo i Xàtiva, a on continuarà per la seua ruta usual.

 

La línia 67

La línia 67 patirà una modificació pareguda a la 19 i la 62. En compte d’arribar fins a l’encreuament de Sant Vicent amb la Plaça de l’Ajuntament i María Cristina, girarà després de la plaça de Sant Agustí i farà parada en Sant Pau. Des d’allí, girarà per Marqués de Sotelo i Xàtiva per a tornar cap a Campanar.

 

La línia 70 estrenarà ruta per Colón

La línia 70 serà una altra de les que estrenaran ruta per Colón. En sentit sud, en lloc d’entrar pel carrer de la Pau, continuarà des de Tetuan fins a la Porta de la Mar, per a on girarà a Colón i Xàtiva fins a recuperar el seu recorregut en Guillem de Castro. La volta es mantindrà igual, encara que pararà davant del Palau de Justícia.

 

La línia 71 no entrarà pel carrer de la Pau

La línia 71 no entrarà pel carrer de la Pau ni la Plaça de l’Ajuntament en sentit sud. De manera que també girarà per Colón i farà el mateix recorregut que la 9 o la 10 fins al carrer de Jesús i després continuarà la seua ruta habitual. A la volta, continua passant per la plaça de l’Ajuntament, encara que amb les mateixes parades que la 10: Periodista Azzati – Plaça de l’Ajuntament i Barques – Plaza de l’Ajuntament.

 

La línia 72 elimina el seu pas per la plaça de l’Ajuntament

La línia 72 també elimina el seu recorregut per la plaça de l’Ajuntament. En lloc de girar per Periodista Azzati des del carrer de Sant Vicent, ho farà per Sant Pau, per a on donarà la volta cap a Marqués de Sotelo i Xàtiva. D’esta manera, deixarà de passar per la plaça de l’Ajuntament, el carrer de la Sang i l’avinguda de l’Oest.

 

Canvis en les línies de nit

Plànol de les línies nocturnes d'EMT València

Les línies nocturnes també patiran canvis a partir del 23 de març | Ajuntament de València

Amb la conversió de la plaça de l’Ajuntament en zona per a vianants, a partir del 23 de març, les línies nocturnes acabaran en la zona del bescanviador Xàtiva-Estació del Nord. Les línies N1, N2, N6, N8, N9 i N10 arribaran a Marqués de Sotelo. L’N3 i N7 a Sant Pau i l’N4 i N5 al carrer Xàtiva. A demés, l’N89 s’integrarà en la 89 i l’N90 en la 90. Per tant, la línia 89 i la 90 passaran a circular també de nit.

 

També pots llegir…

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies