Ja hi ha data per a la primera protesta sindical sanitària contra el Conseller: el 27 de novembre

Els sindicats de Mesa Sectorial de Sanitat (SATSE, CCOO, UGT, CSIF i NTERSINDICAL VALENCIANA) han convocat una concentració per al pròxim 27 de novembre, davant de la Conselleria de Sanitat, davant del que consideren “l’incompliment de l’acord signat el 8 de març sobre la jornada de 35 hores setmanals i altres mesures per a la millora de les condicions laborals del personal i de la sanitat pública”.


Rebre les notícies de València Diari

Un anunci que ja posa la primera data a les mobilitzacions anunciades i que adverteixen que només és un primer pas perquè no descarten altres mesures de pressió si no són escoltats.

La unitat sindical exigeix ​​al conseller, Marciano Gómez, la implantació de les 35 hores de forma immediata per als treballadors i treballadores de la sanitat i que, si hi ha alguna dificultat tècnica que impedeix posar en marxa la jornada acordada de 35 hores, que s’anava a implantar de manera gradual i programada des del 2023 fins al 2025, la solvent amb celeritat.

Unes mesures ‘sí’ i altres ‘no’

A més, asseguren que “sorprén que sí que s’hagen posat en marxa altres mesures que contemplava l’acord, com la del període de vacances amb caràcter voluntari des del 15 juny al 15 d’octubre, però es resistisquen a complir la resta”.

“Es va arribar a un acord que millora les condicions de tot el personal i ara es tracta d’implantar-lo o millorar-lo, però no renegociar-lo, ni molts menys d’anul·lar-lo. El que és signat és fruit d’una negociació intensa i és totalment vàlid. La distribució de la jornada de 35 hores de dilluns a divendres al torn fix, és una mesura que el conseller pot posar en marxa sense modificar el que s’ha pactat, perquè la llei li reconeix aquesta competència”, defensen.

Els sindicats convocants asseguren que el personal estava especialment il·lusionat amb moltes de les mesures perquè suposarien una millora laboral que repercutiria en la seua conciliació professional i familiar i alhora garantiria una assistència de més qualitat.

En aquesta línia, deixar de banda el que s’ha acordat suposa tornar a estar en una situació de
desavantatge respecte a altres comunitats autònomes, que sí que tenen una jornada de 35 hores, entre altres millores laborals, i atrauen més professionals.

Aquestes organitzacions, recorden al Conseller que ni les formes, ja que els mitjans de
comunicació són els fòrums de negociació amb els representants dels treballadors, ni el fons, demanant una renegociació durant la pròxima legislatura, d’una cosa pactada, firmada i el desenvolupament de la qual començava durant el 2023, són els adequats.

Per tant, exigeixen una reunió immediata per tractar aquest tema i així evitar el conflicte. La concentració del dia 27 és la primera d’un calendari de mobilitzacions que, si no compleix el que s’ha signat, serà creixent. No es descarta l’adopció d’altres mesures de pressió més contundents.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies