Vila-real adquireix màscares homologades per a l'atenció de persones sordes a l'Ajuntament

Proximitat reparteix estos elements de protecció entre el personal de departaments com a Atenció i Tràmits, Policia Local i Serveis Socials

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit màscares transparents homologades per a l'atenció de persones sordes que estaran a la disposició del personal municipal, de manera que es garanteix l'accessibilitat i la comunicació amb este col·lectiu i una millor atenció per part de l'Administració.

A més, algunes d'estes màscares també s'han repartit en el centre de vacunació i en centres sanitaris de la ciutat.

Esta iniciativa s'ha realitzat en col·laboració amb la recentment creada Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil), segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat,

Miriam Caravaca, qui ha explicat que alguns dels departaments municipals que comptaran amb estes màscares especials seran Atenció i Tràmits, Policia Local i Serveis Socials, “ja que són serveis públics que estan més en contacte directe amb la ciutadania”.


“Les persones sordes s'han vist molt perjudicades per la pandèmia, ja que l'obligació de l'ús de màscara complica la seua comunicació en el dia a dia, perquè no poden llegir els llavis del seu interlocutor, i els dificulta la realització de gestions bàsiques”, assegura la regidora.

Per això, a més de dotar al personal municipal d'estes màscares també s'ha procedit al seu repartiment en altres espais com el punt de vacunació del Centre de Congressos, Fires i Trobades o els centres de salut de la ciutat. En total, s'han adquirit 70 elements de protecció fabricats amb un material transparent per a facilitar la comunicació amb les persones sordes.


Miriam Caravaca ha reiterat que un dels eixos del model de ciutat que impulsa l'actual equip de govern és treballar per la inclusió “per a no deixar a ningú arrere, sobretot en un moment com l'actual, en el qual són evidents els efectes negatius de la pandèmia a nivell social”.


D'altra banda, la regidora ha explicat que este dissabte 12 de juny, amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes, l'Ajuntament ha impulsat, en col·laboració amb Apesovil, una jornada en la plaça Major amb l'objectiu de visibilitzar al col·lectiu de persones sordes i donar a conéixer la labor de l'associació.

Entre les accions de la jornada destaca la iniciativa ‘Et regale un signe’, amb la qual el col·lectiu de persones sordes obsequiarà amb un signe als veïns i veïnes que s'acosten fins a la plaça Major.

Pau Blanco Benavent realitzarà un monòleg accessible, que serà traduït també a la llengua de signes, i l'actuació musical serà a càrrec d'Elia Goterris, qui interpretarà diversos temes, acompanyada pel seu fill Ferrán, que és cec, al piano.

A més, hi haurà jocs i es llegirà un manifest en favor de la integració del col·lectiu de persones sordes. Els actes començaran a les 10.00 hores i es prolongaran durant tota la jornada.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les titelles de Lambda porten la diversitat a les aules dinfantil i primària" "Cursos del SEPE en línia i gratuïts per a juny de 2021"